CONILL A LA MEL (Tajine de conill)


CONILL A LA MEL  (Tajine de conill)



Una adaptació de una tècnica de cocció típicament marroquina, que enriquirà la nostra cuina. 

 INGREDIENTS:


ü  1 conill
ü  250 gr. de prunes assecades
ü  1 branca de canyella
ü  ½ l de brou de verdures
ü  2 grans d’all
ü  1 ceba
ü  Safrà
ü  1 cullerada de mel
ü  Comí mòlt
ü  100 gr. d’ametlles torrades

 ELABORACIÓ:

Sinó en teniu de fet, prepareu el brou de verdures. Poseu una pastanaga, una ceba, un porro, una patata i una mica d’api en una olla amb un litre d’aigua i feu-la bullir durant ½ hora, coleu-lo i reserveu el caldo.
Piqueu la ceba i els alls el més petit possible, talleu el conill a tall petits salpebreu-lo i poseu-lo en una cassola amb la ceba i l’all picats, la branca de canyella, el safrà i el brou de verdures i feu-lo bullir a foc mitjà uns 15 minuts.
Afegiu-hi les prunes i la mel, remeneu amb cura i continueu bullint-lo uns 15 minuts més. Rectifiqueu de sal i pebre, empolsineu amb comí mòlt i poseu al damunt les ametlles torrades senceres o lleugerament picades i ja es pot menjar.

RECOMANACIONS:

Les ametlles es posen al final per mantenir-les cruixents.
Recordeu que encara que feu servir fruits secs ja torrats, si abans de servir-los els passem una mica per el forn guanyen en sabor i aroma. 
Si la salsa us queda massa clara podeu afegir-hi una mica de farina de blat de moro.
Si és del vostre gust podeu acompanyar el plat amb una mica d’arròs o si encara preferiu remarcar més el seu origen, podeu posar-hi una mica de cus-cus.

Comentaris

Les més populars