CONILL A LA MEL (Tajine de conill)
CONILL
A LA MEL (Tajine de conill)
Una
adaptació de una tècnica de cocció típicament marroquina, que enriquirà la
nostra cuina.
INGREDIENTS:
ü 1
conill
ü 250
gr. de prunes assecades
ü 1
branca de canyella
ü ½
l de brou de verdures
ü 2
grans d’all
ü 1
ceba
ü Safrà
ü 1
cullerada de mel
ü Comí
mòlt
ü 100
gr. d’ametlles torrades
ELABORACIÓ:
Sinó
en teniu de fet, prepareu el brou de verdures. Poseu una pastanaga, una ceba,
un porro, una patata i una mica d’api en una olla amb un litre d’aigua i feu-la
bullir durant ½ hora, coleu-lo i reserveu el caldo.
Piqueu
la ceba i els alls el més petit possible, talleu el conill a tall petits
salpebreu-lo i poseu-lo en una cassola amb la ceba i l’all picats, la branca de
canyella, el safrà i el brou de verdures i feu-lo bullir a foc mitjà uns 15
minuts.
Afegiu-hi
les prunes i la mel, remeneu amb cura i continueu bullint-lo uns 15 minuts més.
Rectifiqueu de sal i pebre, empolsineu amb comí mòlt i poseu al damunt les
ametlles torrades senceres o lleugerament picades i ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Les
ametlles es posen al final per mantenir-les cruixents.
Recordeu
que encara que feu servir fruits secs ja torrats, si abans de servir-los els
passem una mica per el forn guanyen en sabor i aroma.
Si
la salsa us queda massa clara podeu afegir-hi una mica de farina de blat de
moro.
Si
és del vostre gust podeu acompanyar el plat amb una mica d’arròs o si encara
preferiu remarcar més el seu origen, podeu posar-hi una mica de cus-cus.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada