COSTELLAM DE XAI AMB CREMA DE CALÇOTS.


COSTELLAM DE XAI AMB CREMA DE CALÇOTS.


 El forn és, sens dubte, la millor forma de coure un costellam de xai, i encara més si hi afegim els calçots.

INGREDIENTS:

ü  1 costellam de xai
ü  50 calçots
ü  1 patata mitjana
ü  1 got de vi blanc
ü  Herbes aromàtiques (julivert i orenga)
ü  Sal, pebre i oli d’oliva
ü  1 cullerada de salsa romesco

ELABORACIÓ:

Netegeu els calçots: talleu la part verda i l’arrel, i traieu-los la primera capa.  Talleu-los a talls mitjans i poseu-los al fons d’una safata que pugui anar al forn.  Peleu la patata i talleu-la petita.  Afegiu-la als calçots.  Salpebreu el costellam i poseu-lo al damunt dels calçots.  Tireu al damunt un bon raig d’oli i les herbes aromàtiques.  Poseu-ho al forn a 180º durant mitja hora.  Quan hagi passat la mitja hora, gireu el costellam i feu-lo coure ¼ d’hora més.  Ruixeu-lo amb el vi i deixeu-lo coure fins que veieu que està cuit, (aproximadament ¼ o 20 minuts més depenent de la mida del costellam).  Un cop cuit, traieu la safata del forn, reserveu el costellam en calent i tritureu tot el que queda fins obtenir un puré fi.  Afegiu-hi la salsa romesco i rectifiqueu de sal i pebre, si cal.  Serviu el costellam acompanyat d’una cullerada d’aquest puré.

RECOMANACIONS:

Demaneu a la carnisseria que us tallin el costellam a l’estil francès, traient l’os de l’espinada i retallant la carn i el greix dels ossos de les costelles, de forma que quedin netes.  Sempre tindrà millor presentació i serà més fàcil de repartir.
Podeu coure uns quants calçots a part per a posar-los d’acompanyament.

Comentaris

Les més populars