COSTELLAM DE XAI AMB CREMA DE CALÇOTS.
COSTELLAM DE XAI AMB CREMA DE CALÇOTS.
El
forn és, sens dubte, la millor forma de coure un costellam de xai, i encara més
si hi afegim els calçots.
INGREDIENTS:
ü 1
costellam de xai
ü 50
calçots
ü 1
patata mitjana
ü 1
got de vi blanc
ü Herbes
aromàtiques (julivert i orenga)
ü Sal,
pebre i oli d’oliva
ü 1
cullerada de salsa romesco
ELABORACIÓ:
Netegeu
els calçots: talleu la part verda i l’arrel, i traieu-los la primera capa. Talleu-los a talls mitjans i poseu-los al
fons d’una safata que pugui anar al forn. Peleu la patata i talleu-la petita. Afegiu-la als calçots. Salpebreu el costellam i poseu-lo al damunt
dels calçots. Tireu al damunt un bon
raig d’oli i les herbes aromàtiques.
Poseu-ho al forn a 180º durant mitja hora. Quan hagi passat la mitja hora, gireu el
costellam i feu-lo coure ¼ d’hora més.
Ruixeu-lo amb el vi i deixeu-lo coure fins que veieu que està cuit,
(aproximadament ¼ o 20 minuts més depenent de la mida del costellam). Un cop cuit, traieu la safata del forn,
reserveu el costellam en calent i tritureu tot el que queda fins obtenir un
puré fi. Afegiu-hi la salsa romesco i
rectifiqueu de sal i pebre, si cal.
Serviu el costellam acompanyat d’una cullerada d’aquest puré.
RECOMANACIONS:
Demaneu
a la carnisseria que us tallin el costellam a l’estil francès, traient l’os de
l’espinada i retallant la carn i el greix dels ossos de les costelles, de forma
que quedin netes. Sempre tindrà millor
presentació i serà més fàcil de repartir.
Podeu
coure uns quants calçots a part per a posar-los d’acompanyament.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada