PEBROTS DEL “PIQUILLO” FARCITS DE BRANDADA DE BACALLÀ AMB CREMA DE GAMBES
PEBROTS DEL “PIQUILLO” FARCITS DE BRANDADA DE BACALLÀ AMB CREMA DE GAMBES
Una delicada combinació de sabors, ideal per aquest
dies de festa.
INGREDIENTS:
- Pebrots del piquillo cuits i sencers
Per a la brandada:
- 300 gr. de patata
- 900 gr. de bacallà dessalat i esqueixat
- 1 ceba de figueres petita
- 1 got petit d’oli d’oliva
- 1 dl. de nata líquida
Per a la crema de gambes:
- ½ kg. de gamba vermella petita
- 1 ceba petita
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 1 gra d’all
- 1 fulla de llorer
- 2 tomàquets madurs
- 1 vaset de vi blanc
- 1 got de brou de peix o aigua
- ½ litre de nata líquida
ELABORACIÓ:
Primer feu la brandada: bulliu les patates amb pela amb aigua i sal
fins que estiguin ben cuites. Deixeu-les
refredar, peleu-les i reserveu-les.
Talleu la ceba petita i barregeu-la amb el bacallà. Afegiu-hi l’oli d’oliva i remeneu-ho tot
plegat.
En una olla poseu la patata ja bullida, pelada i
tallada a trossos i la crema de llet i escalfeu-ho tot junt. Quan la crema de llet comenci a bullir,
afegiu-hi el bacallà. Remeneu bé i
coeu-ho plegat un parell de minuts.
Traieu-ho del fot, i tritureu-ho amb l’ajut d’una batedora
mecànica. Ompliu els pebrots del
piquillo amb la brandada i reserveu-los.
Per a fer la salsa de gambes: poseu les verdures
tallades petites i el llorer en una cassola amb una mica d’oli i
blanquegeu-les. Després afegiu-hi el
tomàquet pelat i sense granes i tallat,
i les gambes senceres. Deixeu-ho
coure uns minuts. Passat aquest temps,
tireu-hi el got de vi, deixeu que redueixi una mica i cobriu-ho tot amb el brou
de peix o amb aigua. Deixeu-ho bullir
tot plegat uns deu minuts i tritureu-ho amb l’ajut d’una batedora elèctrica i
coleu-ho.
En una cassola apart poseu la crema de llet i dues
o tres cullerades de la crema de gambes.
Deixeu-la reduir fins que especegi i ja està a punt.
Per muntar
el plat: poseu a la base del plat la crema de gambes i al damunt els pebrots
farcits calents.
RECOMANACIONS:
La quantitat de base de crema de gambes que us
caldrà incorporar o afegir a la crema de llet, depèn de la intensitat del sabor
que vulgueu aconseguir.
Aquesta mateixa base us pot servir també per
aconseguir delicioses sopes de gambes.
Per fer la brandada és important que el bacallà
estigui ben eixut d’aigua.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada