PEBROTS DEL “PIQUILLO” FARCITS DE BRANDADA DE BACALLÀ AMB CREMA DE GAMBES


PEBROTS DEL “PIQUILLO” FARCITS DE BRANDADA DE BACALLÀ AMB CREMA DE GAMBES


Una delicada combinació de sabors, ideal per aquest dies de festa.

INGREDIENTS:                                                                  

  •   Pebrots del piquillo cuits i sencers

Per a la brandada:

  •   300 gr. de patata
  •   900 gr. de bacallà dessalat i esqueixat
  •   1 ceba de figueres petita
  •   1 got petit d’oli d’oliva
  •   1 dl. de nata líquida

Per a la crema de gambes:

  •   ½ kg. de gamba vermella petita
  •   1 ceba petita
  •   1 porro
  •   1 pastanaga
  •   1 gra d’all
  •   1 fulla de llorer
  •   2 tomàquets madurs
  •   1 vaset de vi blanc
  •   1 got de brou de peix o aigua
  •   ½ litre de nata líquida

 ELABORACIÓ:

Primer feu la brandada:  bulliu les patates amb pela amb aigua i sal fins que estiguin ben cuites.  Deixeu-les refredar, peleu-les i reserveu-les.  Talleu la ceba petita i barregeu-la amb el bacallà.  Afegiu-hi l’oli d’oliva i remeneu-ho tot plegat.
En una olla poseu la patata ja bullida, pelada i tallada a trossos i la crema de llet i escalfeu-ho tot junt.  Quan la crema de llet comenci a bullir, afegiu-hi el bacallà.  Remeneu bé i coeu-ho plegat un parell de minuts.  Traieu-ho del fot, i tritureu-ho amb l’ajut d’una batedora mecànica.  Ompliu els pebrots del piquillo amb la brandada i reserveu-los.
Per a fer la salsa de gambes: poseu les verdures tallades petites i el llorer en una cassola amb una mica d’oli i blanquegeu-les.  Després afegiu-hi el tomàquet pelat i sense granes i tallat,  i les gambes senceres.  Deixeu-ho coure uns minuts.  Passat aquest temps, tireu-hi el got de vi, deixeu que redueixi una mica i cobriu-ho tot amb el brou de peix o amb aigua.  Deixeu-ho bullir tot plegat uns deu minuts i tritureu-ho amb l’ajut d’una batedora elèctrica i coleu-ho.
En una cassola apart poseu la crema de llet i dues o tres cullerades de la crema de gambes.  Deixeu-la reduir fins que especegi i ja està a punt.
Per  muntar el plat: poseu a la base del plat la crema de gambes i al damunt els pebrots farcits calents.

RECOMANACIONS:

La quantitat de base de crema de gambes que us caldrà incorporar o afegir a la crema de llet, depèn de la intensitat del sabor que vulgueu aconseguir.
Aquesta mateixa base us pot servir també per aconseguir delicioses sopes de gambes.
Per fer la brandada és important que el bacallà estigui ben eixut d’aigua.

Comentaris

Les més populars