ARRÒS AMB LLAMÀNTOL


ARRÒS AMB LLAMÀNTOL


Si encara ens han quedat ganes de menjar marisc, aquest un dels millor arrossos que podem fer.

INGREDIENTS:

ü  Arròs bomba
ü  ½ kg de peix per a sopa
ü  1 llamàntol de  més d’un kg.
ü  1 sèpia
ü  2 ceba
ü  1 tomàquet madur
ü  ½ pebrot vermell tallat petit
ü  5 grans d’all
ü  Unes 12 o 13 ametlles
ü  Una nyora
ü  1 copa de rom negre
ü  Una fulla de llorer
ü  Safrà
ü  Oli d’oliva
ü  Una punteta de canyella molta
ü  Julivert , sal i pebre

 ELABORACIÓ:

Per començar prepareu el fumet. En una olla amb uns dos litres d’aigua poseu una ceba, la fulla de llorer, el peix i el llamàntol i quan porti deu minuts bullint retireu el llamàntol, separeu el cap de la cua i les pinces, torneu a posar el cap a l’olla i reserveu la resta.
Bulliu tot plegat uns 25 minuts més, coleu-lo i serveu el caldo.
En una cassola poseu un bon raig d’oli fregiu els alls fins que agafin color daurat, retireu-los i en el mateix oli, fregiu el lu la sépia tallada a daus petits i una mica després afegiu-hi la ceba picada petita i quant estigui transparent afegiu-hi el pebrot i el tomàquet  i ho coeu tot plegat a foc lent i tapat fins que estigui cuit.
M’entres es cou el sofregit prepareu la picada.
Poseu-hi en un morter, o en un pot per picadora, les ametlles, els alls que heu fregit al principi, la polpa de la nyora rehidratada,la canyella, el safrà, el julivert, la copeta de rom i una mica de brou de peix i piqueu-lo fi.
Quan el sofregit es cuit afegiu-hi l’arròs, remeneu una mica i després incorporeu-hi el fumet i la picada. Al cinc minut de cocció rectifiqueu de sal i pebre i afegiu-hi la cua i les pinces del llamàntol, ho deixeu coure tot plegat uns 15 minuts més, retireu la cassola del foc, tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar uns cinc minut més. I ja es pot menjar.

 RECOMANACIONS:

La quantitat d’arròs i brou depèn del tipus d’arròs, amb el bomba os recomano 4 volums d’aigua per cada volum d’arròs, dons aquest arròs està més bo una mica caldós .
Si al posar les pinces del llamàntol al arròs, ja les teniu obertes sempre seran més fàcil de menjar.    



Comentaris

Les més populars