ARRÒS AMB LLAMÀNTOL
ARRÒS AMB LLAMÀNTOL
Si encara ens han quedat ganes de
menjar marisc, aquest un dels millor arrossos que podem fer.
INGREDIENTS:
ü Arròs bomba
ü ½ kg de peix per a sopa
ü 1 llamàntol de més d’un kg.
ü 1 sèpia
ü 2 ceba
ü 1 tomàquet madur
ü ½ pebrot vermell tallat
petit
ü 5 grans d’all
ü Unes 12 o 13 ametlles
ü Una nyora
ü 1 copa de rom negre
ü Una fulla de llorer
ü Safrà
ü Oli d’oliva
ü Una punteta de canyella
molta
ü Julivert , sal i pebre
ELABORACIÓ:
Per començar prepareu el fumet.
En una olla amb uns dos litres d’aigua poseu una ceba, la fulla de llorer, el
peix i el llamàntol i quan porti deu minuts bullint retireu el llamàntol,
separeu el cap de la cua i les pinces, torneu a posar el cap a l’olla i
reserveu la resta.
Bulliu tot plegat uns 25 minuts
més, coleu-lo i serveu el caldo.
En una cassola poseu un bon raig
d’oli fregiu els alls fins que agafin color daurat, retireu-los i en el mateix
oli, fregiu el lu la sépia tallada a daus
petits i una mica després afegiu-hi la ceba picada petita i quant estigui
transparent afegiu-hi el pebrot i el tomàquet
i ho coeu tot plegat a foc lent i tapat fins que estigui cuit.
M’entres es cou el sofregit
prepareu la picada.
Poseu-hi en un morter, o en un
pot per picadora, les ametlles, els alls que heu fregit al principi, la polpa
de la nyora rehidratada,la canyella, el safrà, el julivert, la copeta de rom i
una mica de brou de peix i piqueu-lo fi.
Quan el sofregit es cuit
afegiu-hi l’arròs, remeneu una mica i després incorporeu-hi el fumet i la
picada. Al cinc minut de cocció rectifiqueu de sal i pebre i afegiu-hi la cua i
les pinces del llamàntol, ho deixeu coure tot plegat uns 15 minuts més, retireu
la cassola del foc, tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar uns cinc minut
més. I ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
La quantitat d’arròs i brou depèn
del tipus d’arròs, amb el bomba os recomano 4 volums d’aigua per cada volum
d’arròs, dons aquest arròs està més bo una mica caldós .
Si al posar les pinces del
llamàntol al arròs, ja les teniu obertes sempre seran més fàcil de menjar.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada