VI CALENT
VI CALENT
Recuperat
de la revista cuina, típic de la Vall d’Aran “Vin Cau” i de tots el països
centre europeus, és ideal per a suportar el fred de dies d’hivern o de nits com les del Carnaval de Terra Endins.
INGREDIENTS:
ü 750
ml. de vi negre
ü 3
mandarines
ü 75
gr. de sucre morè
ü 2
canonets de canyella
ü 5
gr. de gingebre
ELABORACIÓ:
Talleu
les mandarines i el gingebre a rodanxes fines, poseu el vi, el sucre, les
especies i les mandarines en un cassó i feu-ho bullir uns 5 minuts.
Retireu-ho
del foc, remeneu-ho bé i deixeu reposar la infusió uns 10 minuts més.
I
Ja es pot servir.
Cal
servir-ho calent.
RECOMANACIONS:
Com
totes les receptes populars, a cada lloc tenen les seves variants, més o menys
especiat, amb altres fruites (generalment cítrics), però sempre és un poderós
reconstituent contra el fred.
També
es pot fer amb vi blanc, però generalment es fa servir el vi negre.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada