ARRÒS VEGETAL A LA CASSOLA
ARRÒS VEGETAL A LA CASSOLA
Una
opció de menjar arròs cada cop més popular.
INGREDIENTS:
- 400
gr. d’arròs
- 1,250
l. de brou vegetal
- 1
pebrot vermell no gaire gran
- 1
pebrot verd italià
- 1
albergínia petita
- 1
carbassó petit
- 3
carxofes
- 4
flors de coliflor
- 2
pastanagues
- 1
ceba de figueres
- 1
tomàquet madur
- 1
cullerada de polpa de Nyora
- 1
raig de vi ranci
Oli, sal i pebre
ELABORACIÓ:
Netegeu
les carxofes fins deixar els cors nets i talleu-les en 4 o 6 talls depenent de
la mida de la carxofa. Prepareu una olla amb aigua i sal i coeu les carxofes,
les flors de carbassó i la pastanaga pelada i tallada a trossets, uns 10
minuts.
En
una cassola fregiu la ceba un parell de minuts, amb un bon raig d’oli. Després
incorporeu-hi els pebrots tallat a daus. Quan veieu que comencen a estar cuits afegiu-hi
l’albergínia i el carbassó, tot també tallat a daus. Continueu la cocció. Quan
l’albergínia i el carbassó estiguin cuits, podeu incorporar-hi el tomàquet
ratllat o pelat i tallat a daus petits.
Quan
veieu que el tomàquet està cuit, tireu-hi el vi ranci i deixeu-ho reduir un
parell de minuts. Incorporeu-hi l’arròs, remeneu-ho una mica i ja podeu
afegir-hi el brou, que tindreu ja calent. Deixeu-ho bullir uns 15 minuts. Retireu-ho
del foc, rectifiqueu de sal i pebre i poseu-hi al damunt les carxofes, les
flors de coliflor i les pastanagues. Acabeu la cocció al forn a 180º uns 10
minuts més. Un cop cuit, traieu-lo del forn i deixeu-lo reposar uns 5 minuts
més, tapat amb un drap, i ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Podeu
coure les carxofes i el carbassó amb el brou vegetal i, si no en teniu, podeu
fer servir com a caldo vegetal l’aigua de bullir les carxofes.
Està
obert a totes les verdures que més us agradin, mongetes verdes, pèsols,
faves.... , en funció de la temporada i de les vostres preferències.
Teniu
també l’opció de afegir-hi bolets, com és el cas del de la foto.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada