ARRÒS VEGETAL A LA CASSOLA

 

ARRÒS VEGETAL A LA CASSOLA


Una opció de menjar arròs cada cop més popular.

INGREDIENTS:

  •   400 gr. d’arròs
  •   1,250 l. de brou vegetal
  •   1 pebrot vermell no gaire gran
  •   1 pebrot verd italià
  •   1 albergínia petita
  •   1 carbassó petit
  •   3 carxofes
  •   4 flors de coliflor
  •   2 pastanagues
  •   1 ceba de figueres
  •   1 tomàquet madur
  •   1 cullerada de polpa de Nyora
  •   1 raig de vi ranci

  •   
    Oli, sal i pebre

ELABORACIÓ:

Netegeu les carxofes fins deixar els cors nets i talleu-les en 4 o 6 talls depenent de la mida de la carxofa. Prepareu una olla amb aigua i sal i coeu les carxofes, les flors de carbassó i la pastanaga pelada i tallada a trossets, uns 10 minuts.

En una cassola fregiu la ceba un parell de minuts, amb un bon raig d’oli. Després incorporeu-hi els pebrots tallat a daus. Quan veieu que comencen a estar cuits afegiu-hi l’albergínia i el carbassó, tot també tallat a daus. Continueu la cocció. Quan l’albergínia i el carbassó estiguin cuits, podeu incorporar-hi el tomàquet ratllat o pelat i tallat a daus petits.

Quan veieu que el tomàquet està cuit, tireu-hi el vi ranci i deixeu-ho reduir un parell de minuts. Incorporeu-hi l’arròs, remeneu-ho una mica i ja podeu afegir-hi el brou, que tindreu ja calent. Deixeu-ho bullir uns 15 minuts. Retireu-ho del foc, rectifiqueu de sal i pebre i poseu-hi al damunt les carxofes, les flors de coliflor i les pastanagues. Acabeu la cocció al forn a 180º uns 10 minuts més. Un cop cuit, traieu-lo del forn i deixeu-lo reposar uns 5 minuts més, tapat amb un drap, i ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

Podeu coure les carxofes i el carbassó amb el brou vegetal i, si no en teniu, podeu fer servir com a caldo vegetal l’aigua de bullir les carxofes.

Està obert a totes les verdures que més us agradin, mongetes verdes, pèsols, faves.... , en funció de la temporada i de les vostres preferències.

Teniu també l’opció de afegir-hi bolets, com és el cas del de la foto.

 

 

Comentaris

Les més populars