PRUNES AMB XOCOLATA
PRUNES AMB XOCOLATA
Segur
que encara tindreu algunes prunes sense pinyol, restes de paneres o per a fer
rostits de carn d’aquestes festes. Aquesta és una bona recepta per aprofitar-les
INGREDIENTS:
- 200
gr. de prunes sense pinyol
- 4
ous
- 100
gr. de sucre
- 200
gr. de cobertura de xocolata
- 3
cullerades de conyac
- Un
polsim d’extracte de vainilla
- Sal
ELABORACIÓ:
Foneu
la xocolata al bany maria o amb un microones a temperatura de descongelació i
aparteu-la del foc.
Separeu
les clares del rovells i incorporeu els rovells a la xocolata, tot remenant
fins tenir una crema uniforme.
Munteu
les clares, amb un polsim de sal, fins al punt de neu, i barregeu-les amb la
xocolata, mirant que es desmuntin el mínim possible.
Distribuïu-ho
a les copes o gots de servei i deixeu-ho
refredar a la nevera un mínim de 3 h.
Prepareu
un cassó amb el conyac, el sucre, l’extracte de vainilla i les prunes,
afegiu-hi un got d’aigua i coeu-ho a foc
suau uns 15 minuts.
Traieu
el cassó del foc i deixeu-ho refredar, amb les prunes a dins, un mínim de 3
hores.
Escorreu
les prunes, repartiu-les per damunt de la xocolata, i ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Podeu
fer-ho també amb altres fruites seques com les panses o els albercocs
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada