PRUNES AMB XOCOLATA


PRUNES AMB XOCOLATA



Segur que encara tindreu algunes prunes sense pinyol, restes de paneres o per a fer rostits de carn d’aquestes festes.  Aquesta és una bona recepta per aprofitar-les

INGREDIENTS:

  •   200 gr. de prunes sense pinyol
  •   4 ous
  •   100 gr. de sucre
  •   200 gr. de cobertura de xocolata
  •   3 cullerades de conyac
  •   Un polsim d’extracte de vainilla
  •   Sal

ELABORACIÓ:

Foneu la xocolata al bany maria o amb un microones a temperatura de descongelació i aparteu-la del foc.
Separeu les clares del rovells i incorporeu els rovells a la xocolata, tot remenant fins tenir una crema uniforme.
Munteu les clares, amb un polsim de sal, fins al punt de neu, i barregeu-les amb la xocolata, mirant que es desmuntin el mínim possible.
Distribuïu-ho a les copes o gots de servei  i deixeu-ho refredar a la nevera un mínim de 3 h.
Prepareu un cassó amb el conyac, el sucre, l’extracte de vainilla i les prunes, afegiu-hi un got d’aigua  i coeu-ho a foc suau uns 15 minuts.
Traieu el cassó del foc i deixeu-ho refredar, amb les prunes a dins, un mínim de 3 hores.
Escorreu les prunes, repartiu-les per damunt de la xocolata, i ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

Podeu fer-ho també amb altres fruites seques com les panses o els albercocs


Comentaris

Les més populars