AMANIDA DE POMA, MADUIXA I ALVOCAT (amb salsa cremosa d’alvocat i vinagreta de maduixa)


AMANIDA DE  POMA, MADUIXA I ALVOCAT (amb salsa cremosa d’alvocat i vinagreta de maduixa)

Una refrescant i deliciosa combinació de fruites que fan una amanida digna dels millors gourmets.

INGREDIENTS:

ü  Un enciam fulla de roure
ü  Una poma “Golden”
ü  10/15 maduixes
ü  3  alvocats
ü  1 ceba tendra petita
ü  Unes gotes de suc de llimona
ü  Oli d’oliva
ü  1 iogurt  grec
ü  Vinagre de xerès
ü   1 cullerada de mostassa

 ELABORACIÓ:

Comenceu per preparar les dues salses per amanir el plat.
Per a fer el vinagre de maduixa, talleu quatre o cinc maduixes a daus petits i poseu-les dins d’un pot amb ¼ de l. de vinagre (és millor si es fa uns dies abans perquè el vinagre agafi color i sabor).
Per a fer la vinagreta barregeu 6 cullerades d’oli, una cullerada de vinagre de maduixa, una culleradeta de mostassa, sal, pebre i remeneu.
 Per a fer la salsa cremosa d’alvocat, poseu en un pot per a batedora un alvocat pelat, la ceba tendra, el iogurt, una cullerada d’oli, unes gotes de suc de llimona i sal i pebre al gust, i tritureu-ho tot plegat fins tenir una salsa cremosa i uniforma.
En el moment de muntar el plat, renteu i eixugueu unes fulles d’enciam per fer la base, al damunt poseu de forma que el contrast de colors facin un dibuix bonic, la poma pelada i tallada, l’alvocat també pelat i tallat i les maduixes netes i tallades, salpebreu-ho una mica tot, amaniu-ho amb una mica de vinagreta de maduixa i per acabar feu uns cordons de salsa d’alvocat al damunt.

RECOMANACIONS:

Agafeu la idea d’aromatitzar vinagres, amb la mateixa tècnica ho podeu fer amb altres fruites, o herbes. Os faran unes amanides més saboroses i divertides.
Tanmateix la salsa d’alvocat es pot fer servir per acompanyar d’altres plats, és refrescant i molt fina.

Comentaris

Les més populars