AMANIDA DE POMA, MADUIXA I ALVOCAT (amb salsa cremosa d’alvocat i vinagreta de maduixa)
AMANIDA DE POMA, MADUIXA I ALVOCAT (amb salsa cremosa d’alvocat i vinagreta de maduixa)
Una refrescant i deliciosa combinació de fruites que fan una
amanida digna dels millors gourmets.
INGREDIENTS:
ü Un enciam fulla de roure
ü Una poma “Golden”
ü 10/15 maduixes
ü 3 alvocats
ü 1 ceba tendra petita
ü Unes gotes de suc de llimona
ü Oli d’oliva
ü 1 iogurt grec
ü Vinagre de xerès
ü 1 cullerada de mostassa
ELABORACIÓ:
Comenceu per preparar les dues salses per amanir el plat.
Per a fer el vinagre de maduixa, talleu quatre o cinc maduixes a
daus petits i poseu-les dins d’un pot amb ¼ de l. de vinagre (és millor si es
fa uns dies abans perquè el vinagre agafi color i sabor).
Per a fer la vinagreta barregeu 6 cullerades d’oli, una
cullerada de vinagre de maduixa, una culleradeta de mostassa, sal, pebre i
remeneu.
Per a fer la salsa
cremosa d’alvocat, poseu en un pot per a batedora un alvocat pelat, la ceba
tendra, el iogurt, una cullerada d’oli, unes gotes de suc de llimona i sal i
pebre al gust, i tritureu-ho tot plegat fins tenir una salsa cremosa i
uniforma.
En el moment de muntar el plat, renteu i eixugueu unes fulles
d’enciam per fer la base, al damunt poseu de forma que el contrast de colors
facin un dibuix bonic, la poma pelada i tallada, l’alvocat també pelat i tallat
i les maduixes netes i tallades, salpebreu-ho una mica tot, amaniu-ho amb una
mica de vinagreta de maduixa i per acabar feu uns cordons de salsa d’alvocat al
damunt.
RECOMANACIONS:
Agafeu la idea d’aromatitzar vinagres, amb la mateixa tècnica ho
podeu fer amb altres fruites, o herbes. Os faran unes amanides més saboroses i
divertides.
Tanmateix la salsa d’alvocat es pot fer servir per acompanyar
d’altres plats, és refrescant i molt fina.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada