EMPANADES ARGENTINES

 

EMPANADES ARGENTINES


Un plat popularitzat en els darrers anys, gràcies a tots els argentins que ara viuen per aquí i que cal aprofitar. De fet, la nostra cuina és, com nosaltres mateixos, d’acollida i mestissatge.

 

INGREDIENTS:

Per a la massa

ü  450 g de farina de blat

ü  10 g de sal

ü  1 rovell d’ou

ü  200 ml d’aigua tèbia

ü  50 g de llard de porc

Per al farcit

ü  2 cebes de figueres

ü  2 cullerades d’oli d’oliva

ü  750 g de carn de vedella picada

ü  1 ou

ü  50 g d’olives verdes sense pinyol

ü  Una cullerada de panses 

ü  Una culleradeta de comí en pols

ü  Sal i pebre negre al gust

ü  Una culleradeta de pebre vermell dolç

ü  1 culleradeta de pebre vermell picant (opcional)

ELABORACIÓ:

Per començar, prepareu la massa. Poseu en un bol la farina, la sal, el rovell d’ou i l’aigua tèbia. Barregeu-ho tot i afegiu-hi el llard de porc a temperatura ambient. Aneu treballant la massa fins que es desenganxi del bol i sigui una massa elàstica i homogènia. Guardeu aquesta massa a la nevera i prepareu el farcit.

Per a fer el farcit, primer talleu la ceba petita i fregiu-la a foc mitjà, amb un bon raig d’oli, fins que sigui transparent. Poseu la carn a la paella, afegiu-hi el comi, la sal i els pebres i continueu la cocció fins que tot sigui cuit. Mentre es cou la carn i la ceba bulliu un ou, i quan sigui dur, peleu-lo i talleu-lo petit. Talleu les  olives també petites. Quan la carn sigui cuita, traieu la paella del foc i barregeu-hi l’ou, les olives i les panses. Remeneu-ho tot per integrar-ho i deixeu-ho refredar.

Mentre es refreda estireu la massa amb l’ajut d’un corró, no cal que sigui molt prima perquè després es pot trencar si la carreguem molt de farcit. Un cop estirada la talleu en cercles, amb l’ajut d’un plat o d’un motlle metàl·lic, i ompliu les empanades. Mulleu tot el bol de la massa amb una mica d’aigua, perquè s’enganxi millor i aneu-les tancant tot prement amb els dits perquè  quedin ben tancades. Després aneu fent el cordonet clàssic per acabar-les de tancar i aneu-les col·locant en una plata de forn folrada amb paper de forn. Repetiu aquesta operació fins que no tingueu més massa o farcit. Pinteu amb ou batut totes les empanades i coeu-les a 200° durant uns 15 minuts. Es poden menjar, tèbies, fredes o calentes, sempre estan espectaculars.

 

RECOMANACIONS:

Aquesta és una recepta clàssica, però, com en tots els plats tradicionals, tenim moltes variants, es poden fer vegetals, amb formatge, amb blat de moro...

Per estalviar feina, al mercat hi podeu trobar oblees amb la massa, vigileu que siguin prou grans, mínim 14/15 cm de diàmetre i prou gruixudes perquè no es trenquin en farcir-les.

També les podeu acompanyar amb el tradicional ximi-xurri argentí.

Comentaris

Les més populars