EMPANADES ARGENTINES
EMPANADES ARGENTINES
INGREDIENTS:
Per a la massa
ü 450
g de farina de blat
ü 10
g de sal
ü 1
rovell d’ou
ü 200
ml d’aigua tèbia
ü 50
g de llard de porc
Per
al farcit
ü 2
cebes de figueres
ü 2
cullerades d’oli d’oliva
ü 750
g de carn de vedella picada
ü 1
ou
ü 50
g d’olives verdes sense pinyol
ü Una
cullerada de panses
ü Una
culleradeta de comí en pols
ü Sal
i pebre negre al gust
ü Una
culleradeta de pebre vermell dolç
ü 1 culleradeta de pebre vermell picant (opcional)
ELABORACIÓ:
Per començar, prepareu la massa. Poseu en un bol la farina, la sal, el rovell d’ou i l’aigua tèbia. Barregeu-ho tot i afegiu-hi el llard de porc a temperatura ambient. Aneu treballant la massa fins que es desenganxi del bol i sigui una massa elàstica i homogènia. Guardeu aquesta massa a la nevera i prepareu el farcit.
Per
a fer el farcit, primer talleu la ceba petita i fregiu-la a foc mitjà, amb un
bon raig d’oli, fins que sigui transparent. Poseu la carn a la paella,
afegiu-hi el comi, la sal i els pebres i continueu la cocció fins que tot sigui
cuit. Mentre es cou la carn i la ceba bulliu un ou, i quan sigui dur, peleu-lo
i talleu-lo petit. Talleu les olives
també petites. Quan la carn sigui cuita, traieu la paella del foc i barregeu-hi
l’ou, les olives i les panses. Remeneu-ho tot per integrar-ho i deixeu-ho
refredar.
Mentre
es refreda estireu la massa amb l’ajut d’un corró, no cal que sigui molt prima
perquè després es pot trencar si la carreguem molt de farcit. Un cop estirada
la talleu en cercles, amb l’ajut d’un plat o d’un motlle metàl·lic, i ompliu
les empanades. Mulleu tot el bol de la massa amb una mica d’aigua, perquè
s’enganxi millor i aneu-les tancant tot prement amb els dits perquè quedin ben tancades. Després aneu fent el
cordonet clàssic per acabar-les de tancar i aneu-les col·locant en una plata de
forn folrada amb paper de forn. Repetiu aquesta operació fins que no tingueu
més massa o farcit. Pinteu amb ou batut totes les empanades i coeu-les a 200°
durant uns 15 minuts. Es poden menjar, tèbies, fredes o calentes, sempre estan
espectaculars.
RECOMANACIONS:
Aquesta
és una recepta clàssica, però, com en tots els plats tradicionals, tenim moltes
variants, es poden fer vegetals, amb formatge, amb blat de moro...
Per
estalviar feina, al mercat hi podeu trobar oblees amb la massa, vigileu que
siguin prou grans, mínim 14/15 cm de diàmetre i prou gruixudes perquè no es
trenquin en farcir-les.
També
les podeu acompanyar amb el tradicional ximi-xurri argentí.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada