POP ROSTIT AMB NYOQUIS


POP ROSTIT AMB NYOQUIS

Un bon mestissatge de cuina gallega i italiana

INGREDIENTS:

Per els nyoquis:

  •         ½ kg. de patates
  •        100 gr. de farina
  •        1 rovell d’ou
  •        Sal, pebre, nou moscada

Per a la salsa dels nyoquis:

  •         200 ml de nata líquida
  •         2 grans d’all
  •          2 cullerades de pebre vermell dolç
  •         1 culleradeta de pebre vermell picant
  •         Oli d’oliva

Per el pop:

  •              Potes de pop cuites
  •             Aigua de coure el pop
  •             Oli d’oliva

Per a muntar el plat:

  •   Sal maldon
  •   Encenalls de formatge sec
  •   Julivert picat

ELABORACIÓ:

Per a rostir el pop, poseu les potes en una safata que pugui anar al forn, amb una mica d’aigua de la seva cocció i un bon raig d’oli d’oliva i coeu-lo a 200º uns 10/15 minuts girant-les de tant en tant i vigilant que no quedi sec. Un cop rostit conserveu-ho en calent.
Per a fer els nyoquis. Coeu les patates amb pela, al forn, a la brasa o bullides. Un cop estiguin cuites, peleu-les i aixafeu-les com per a fer puré. Incorporeu-hi la resta d’ingredients i amasseu-ho fins que tingueu una massa homogènia. Tapeu la amb film i deixeu-la reposar 1 hora.
Passat aquest temps, formeu boletes i coeu-les amb aigua bullint fins que surin, que voldrà dir que ja estan cuites. Escorreu-les i deixeu que es refredin.
Poseu una cassola al foc, amb un parell de cullerades d’oli i els grans d’all laminats.  Quan comencin a enrossir-se, incorporeu-hi els pebres vermells, la nata líquida i els nyoquis, remeneu amb cura de no trencar-los i coeu-ho tot plegat fins que la salsa estigui espessa. Si cal rectifiqueu-ho de sal i pebre.
Ara ja podeu muntar el plat. Poseu a la base els nyoquis amb la salsa, al damunt una pota de pop, empolsineu-ho amb julivert picat, una mica de sal maldon i els encenalls de formatge. Serviu-ho calent.

RECOMANACIONS:

La proporció de pebres vermells, picant i dolç, va molt a gust del consumidor.
El formatge sec ideal és un de gust fort, com el parmesà o el serrat d’ovella, però també es pot fer amb un de cremós com un brie, sempre queda be.
És important que el pop estigui ben cuit i sigui tendre.
Si no teniu forn, també podeu coure el pop a la brasa o a la planxa



Comentaris

Les més populars