POP ROSTIT AMB NYOQUIS
POP ROSTIT AMB NYOQUIS
Un bon mestissatge de cuina gallega i italiana
INGREDIENTS:
Per els nyoquis:
- ½ kg. de patates
- 100 gr. de farina
- 1 rovell d’ou
- Sal, pebre, nou moscada
Per a la salsa dels nyoquis:
- 200 ml de nata líquida
- 2 grans d’all
- 2 cullerades de pebre vermell dolç
- 1 culleradeta de pebre vermell picant
- Oli d’oliva
Per el pop:
- Potes de pop cuites
- Aigua de coure el pop
- Oli d’oliva
Per a muntar el plat:
- Sal maldon
- Encenalls de formatge sec
- Julivert picat
ELABORACIÓ:
Per a rostir
el pop, poseu les potes en una safata que pugui anar al
forn, amb una mica d’aigua de la seva cocció i un bon raig d’oli d’oliva i
coeu-lo a 200º uns 10/15 minuts girant-les de tant en tant i vigilant que no
quedi sec. Un cop rostit conserveu-ho en calent.
Per a fer els
nyoquis. Coeu les patates amb pela, al forn, a la brasa o
bullides. Un cop estiguin cuites, peleu-les i aixafeu-les com per a fer puré.
Incorporeu-hi la resta d’ingredients i amasseu-ho fins que tingueu una massa
homogènia. Tapeu la amb film i deixeu-la reposar 1 hora.
Passat aquest temps, formeu boletes i coeu-les amb aigua bullint fins
que surin, que voldrà dir que ja estan cuites. Escorreu-les i deixeu que es
refredin.
Poseu una cassola al foc, amb un parell de cullerades d’oli i els grans
d’all laminats. Quan comencin a
enrossir-se, incorporeu-hi els pebres vermells, la nata líquida i els nyoquis,
remeneu amb cura de no trencar-los i coeu-ho tot plegat fins que la salsa
estigui espessa. Si cal rectifiqueu-ho de sal i pebre.
Ara ja podeu muntar el plat.
Poseu a la base els nyoquis amb la salsa, al damunt una pota de pop,
empolsineu-ho amb julivert picat, una mica de sal maldon i els encenalls de
formatge. Serviu-ho calent.
RECOMANACIONS:
La proporció de pebres vermells, picant i dolç, va molt a gust del
consumidor.
El formatge sec ideal és un de gust fort, com el parmesà o el serrat
d’ovella, però també es pot fer amb un de cremós com un brie, sempre queda be.
És important que el pop estigui ben cuit i sigui tendre.
Si no teniu forn, també podeu coure el pop a la brasa o a la planxa
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada