TIRAMISÚ DE PINYA
TIRAMISÚ DE PINYA
Un postra digestiu i ideal, per a dies de festa.
INGREDIENTS:
ü 1 Pinya natural
ü 5 cullerades de sucre
ü 200 gr. de formatge mascarpone
ü 2 iogurts naturals ensucrats
ü 50 gr. de sucre llustre
ü Licor de taronja
ü 8 melindros
ELABORACIÓ:
Peleu la pinya i talleu-la a dauets petits, poseu-la en un bol, i
barregeu-la amb el sucre i un raig de licor.
Remeneu-ho bé perquè emulsionin els sabors i deixeu-ho reposar unes
4h. En un bol apart barregeu els
iogurts, el mascarpone, el sucre llustre i una mica de licor. Bateu-ho amb una batedora de barnilles per
tal de donar-li aire i esponjositat. Per
muntar el tiramisú es pot fer amb un motllo gran o varis d’individuals. En qualsevol dels cassos, feu una base dels
melindros sucats amb el suc que queda de la maceració de la pinya. Al damunt cobriu-ho amb tall de pinya i per
acabar cobriu-ho tot amb la crema de mascarpone i iogurt. Tapeu el pastís amb film i deixeu-lo reposar
a la nevera un mínim de 12 hores. I ja
es pot menjar.
Podeu substituir la pinya per altres fruites com mango, gerds, préssecs,
maduixes, etc.
Podeu suprimir-ne el licor en cas que n’hagi de menjar la mainada.
Reserveu uns daus de pinya i unes fulletes de menta fresca per a la
decoració final.
També podeu acabar la presentació empolsinant-ho amb granet de xocolata.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada