ALMADROC


ALMADROC

En homenatge al Mercat Medieval que aquest dies s’ha fet a Vic, portem una recepta de les més antigues de Catalunya, que ja apareix als primers llibres  que existeixen de receptes en català, el llibre de Sent Soví (1324)  i el llibre de Coch (1520)

INGREDIENTS:

  •       Especies seques segons el vostre gust (nou moscada, pebre blanc, canyella..)
  •         200 gr. de formatge sec ratllat (serrat d’ovella, parmesà)
  •        1 gra d’all
  •         El rovell d’un ou dur
  •         100 cc d’aigua tèbia
  •         100 cc d’oli d’oliva
  •          Sal (al gust)

 ELABORACIÓ:

Poseu el formatge amb l’aigua tèbia, un polsim de sal, el gra d’all i el rovell d’ou dur en un pot per a batedora mecànica i tritureu-ho fins a obtenir una crema. Incorporeu-hi les espècies que vulgueu  i l’oli, poc a poc sense parar de remenar, perquè quedi lligat com si fos un allioli.  Rectifiqueu, si cal, de sal i espècies i ja es pot servir.

 RECOMANACIONS:

Salsa ideal per acompanyar carns i fins i tot per a fer petits canapès muntant damunt d’una torradeta una cullerada d’almadroc i al damunt una bona llesca de llonganissa
Originalment es feia sense l’ou dur, però és una petita aportació que l’ajuda a guanyar en sabor i textura

Comentaris

Les més populars