ALMADROC
ALMADROC
En homenatge
al Mercat Medieval que aquest dies s’ha fet a Vic, portem una recepta de les
més antigues de Catalunya, que ja apareix als primers llibres que existeixen de receptes en català, el
llibre de Sent Soví (1324) i el llibre
de Coch (1520)
INGREDIENTS:
- Especies seques segons el vostre gust (nou moscada, pebre blanc, canyella..)
- 200 gr. de formatge sec ratllat (serrat d’ovella, parmesà)
- 1 gra d’all
- El rovell d’un ou dur
- 100 cc d’aigua tèbia
- 100 cc d’oli d’oliva
- Sal (al gust)
ELABORACIÓ:
Poseu
el formatge amb l’aigua tèbia, un polsim de sal, el gra d’all i el rovell d’ou
dur en un pot per a batedora mecànica i tritureu-ho fins a obtenir una crema. Incorporeu-hi
les espècies que vulgueu i l’oli, poc a
poc sense parar de remenar, perquè quedi lligat com si fos un allioli. Rectifiqueu, si cal, de sal i espècies i ja es
pot servir.
RECOMANACIONS:
Salsa
ideal per acompanyar carns i fins i tot per a fer petits canapès muntant damunt
d’una torradeta una cullerada d’almadroc i al damunt una bona llesca de
llonganissa
Originalment
es feia sense l’ou dur, però és una petita aportació que l’ajuda a guanyar en
sabor i textura
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada