CABDELLS D’ENCIAM A LA PLANXA AMB MAIONESA DE MENTA I MOSTASSA
CABDELLS D’ENCIAM A LA PLANXA AMB MAIONESA DE MENTA I MOSTASSA
Una forma diferent de menjar l’enciam basada en una
idea d’en Ferran Adrià
INGREDIENTS:
- 6 cabdells d’enciam grossos
- 20 fulles de menta fresca
- 3 rovells d’ou
- ¼ de l. d’oli d’oliva
- 5 cullerades de vinagre de xerès
- 2 cullerades de mostassa a l’antiga
- Sal
ELABORACIÓ:
Per a fer la maionesa poseu la menta, l’oli, el
vinagre i la mostassa en un bol per a batedora elèctrica. Tritureu-ho tot. Afegiu-hi els rovells d’ou i continueu
triturant fins obtenir la textura de maionesa.
Netegeu els enciams i talleu-los per la meitat
longitudinalment. Cinc minuts abans de
l’àpat, coeu els enciams en una planxa antiadherent amb una mica d’oli i un
punt de sal, fins que estiguin torrats per les dues bandes. Un cop cuits, talleu-los per la meitat. Poseu-los al plat, tireu-hi un raig d’oli al
damunt i acompanyeu-los amb la maionesa.
RECOMANACIONS:
Aquesta recepta es pot fer també amb endívies.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada