CABDELLS D’ENCIAM A LA PLANXA AMB MAIONESA DE MENTA I MOSTASSA


CABDELLS D’ENCIAM A LA PLANXA AMB MAIONESA DE MENTA I MOSTASSA

Una forma diferent de menjar l’enciam basada en una idea d’en Ferran Adrià

INGREDIENTS:

  •            6 cabdells d’enciam grossos
  •            20 fulles de menta fresca
  •             3 rovells d’ou
  •             ¼ de l. d’oli d’oliva
  •             5 cullerades de vinagre de xerès
  •             2 cullerades de mostassa a l’antiga
  •             Sal


ELABORACIÓ:

Per a fer la maionesa poseu la menta, l’oli, el vinagre i la mostassa en un bol per a batedora elèctrica.  Tritureu-ho tot.  Afegiu-hi els rovells d’ou i continueu triturant fins obtenir la textura de maionesa. 
Netegeu els enciams i talleu-los per la meitat longitudinalment.  Cinc minuts abans de l’àpat, coeu els enciams en una planxa antiadherent amb una mica d’oli i un punt de sal, fins que estiguin torrats per les dues bandes.  Un cop cuits, talleu-los per la meitat.  Poseu-los al plat, tireu-hi un raig d’oli al damunt i acompanyeu-los amb la maionesa.

RECOMANACIONS:

Aquesta recepta es pot fer també amb endívies.

Comentaris

Les més populars