PASTÍS DE XOCOLATA I FIGUES


PASTÍS DE XOCOLATA I FIGUES



Aprofitem els dies que ens queden  amb figues fresques i juguem amb una combinació d’èxit assegurat.

INGREDIENTS:

ü  300 gr. de cobertura de xocolata
ü  180 gr. de mantega
ü  3 ous
ü  75 gr. de sucre llustre
ü  50 gr. de farina
ü  1 sobre de llevat
ü  250 gr. de figues

ELABORACIÓ:

Talleu les cues de les figues i partiu-les per la meitat de llarg, i reserveu-les.
Foneu la xocolata i la mantega al bany maria o al microones a temperatura de descongelació, i reserveu-la.
Separeu el rovells de les clares, munteu-les a punt de neu i també reserveu-les.
Afegiu al bol amb la xocolata i la mantega fossa, els rovells, el sucre, el llevat i la farina tamisada, i remeneu-ho fins tenir una crema homogènia. Després aneu incorporant-hi les clares a punt de neu, amb cura de que es desmuntin el menys possible, fins que quedi tot ben integrat.
Prepareu un motlle amb mantega i farina.  Ompliu-lo amb la meitat de la massa que teniu preparada. Cobriu-la amb les figues que teniu tallades, de forma que quedi tot el pastis cobert, i després acabeu d’omplir el motlle amb la resta de la massa.
Coeu-ho a 180º durant 20 minuts i després abaixeu el forn a 150º i continueu la cocció fins que estigui cuit, aproximadament uns 20/25 minuts més.
Deixeu refredar i desemmotlleu.

RECOMANACIONS.

El podeu decorar amb unes figues i una mica de sirope de xocolata o mel al damunt
si podeu fer servir figues "coll de dama" son les millors

Comentaris

Les més populars