PASTÍS DE XOCOLATA I FIGUES
PASTÍS DE XOCOLATA I FIGUES
Aprofitem
els dies que ens queden amb figues
fresques i juguem amb una combinació d’èxit assegurat.
INGREDIENTS:
ü 300
gr. de cobertura de xocolata
ü 180
gr. de mantega
ü 3
ous
ü 75
gr. de sucre llustre
ü 50
gr. de farina
ü 1
sobre de llevat
ü 250
gr. de figues
ELABORACIÓ:
Talleu
les cues de les figues i partiu-les per la meitat de llarg, i reserveu-les.
Foneu
la xocolata i la mantega al bany maria o al microones a temperatura de
descongelació, i reserveu-la.
Separeu
el rovells de les clares, munteu-les a punt de neu i també reserveu-les.
Afegiu
al bol amb la xocolata i la mantega fossa, els rovells, el sucre, el llevat i
la farina tamisada, i remeneu-ho fins tenir una crema homogènia. Després aneu
incorporant-hi les clares a punt de neu, amb cura de que es desmuntin el menys
possible, fins que quedi tot ben integrat.
Prepareu
un motlle amb mantega i farina. Ompliu-lo
amb la meitat de la massa que teniu preparada. Cobriu-la amb les figues que
teniu tallades, de forma que quedi tot el pastis cobert, i després acabeu
d’omplir el motlle amb la resta de la massa.
Coeu-ho
a 180º durant 20 minuts i després abaixeu el forn a 150º i continueu la cocció
fins que estigui cuit, aproximadament uns 20/25 minuts més.
Deixeu
refredar i desemmotlleu.
RECOMANACIONS.
El
podeu decorar amb unes figues i una mica de sirope de xocolata o mel al damunt
si podeu fer servir figues "coll de dama" son les millors
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada