OUS TOFONATS AMB PARMENTIER DE PATATA


OUS TOFONATS AMB PARMENTIER DE PATATA

Ara és època de tòfones i aquesta és potser una de les formes més simples però potser una de les millors per a gaudir del seu exquisit sabor.

INGREDIENTS:

ü  Tòfona negra melanospòrum
ü  Ous frescos
ü  Patates
ü  Mantega
ü  Sal, pebre i oli d’oliva

 ELABORACIÓ:

Per a tofonar els ous caldrà primer aconseguir ous de primera qualitat i molt frescos.  Poseu-los dins d’un recipient tancat amb un parell de tòfones i guardeu-los durant 5 o 6 dies.  Durant aquest temps, els ous hauran agafat el gust de la tòfona.
Per a fer el parmentier bulliu les patates amb pela, amb aigua i sal.  Quan estiguin cuites, traieu-les de l’aigua, però reserveu una mica d’aigua.  Peleu-les i aixafeu-les tot posant-hi una nou de mantega quan encara siguin calentes.  Rectifiqueu de sal i pebre i reserveu.
Per muntar el plat, poseu a la base el parmentier de patates, al damunt un ou tofonat ferrat, amb força oli i acabeu ratllant una mica de tòfona per damunt de l’ou.  I ja es pot servir.

 RECOMANACIONS:

La millor manera de conservar tòfona, si en teniu molta, és congelar-la.  També la podeu posar dins d’oli d’oliva verge extra i tindreu un oli aromatitzat amb tòfona, ideal per a amanides o per acompanyar plats.
 

Comentaris

Les més populars