OUS TOFONATS AMB PARMENTIER DE PATATA
OUS
TOFONATS AMB PARMENTIER DE PATATA
Ara és
època de tòfones i aquesta és potser una de les formes més simples però potser
una de les millors per a gaudir del seu exquisit sabor.
INGREDIENTS:
ü
Tòfona negra melanospòrum
ü
Ous frescos
ü
Patates
ü
Mantega
ü
Sal, pebre i oli d’oliva
ELABORACIÓ:
Per a
tofonar els ous caldrà primer aconseguir ous de primera qualitat i molt
frescos. Poseu-los dins d’un recipient
tancat amb un parell de tòfones i guardeu-los durant 5 o 6 dies. Durant aquest temps, els ous hauran agafat el
gust de la tòfona.
Per a
fer el parmentier bulliu les patates amb pela, amb aigua i sal. Quan estiguin cuites, traieu-les de l’aigua,
però reserveu una mica d’aigua.
Peleu-les i aixafeu-les tot posant-hi una nou de mantega quan encara
siguin calentes. Rectifiqueu de sal i
pebre i reserveu.
Per
muntar el plat, poseu a la base el parmentier de patates, al damunt un ou
tofonat ferrat, amb força oli i acabeu ratllant una mica de tòfona per damunt
de l’ou. I ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
La millor
manera de conservar tòfona, si en teniu molta, és congelar-la. També la podeu posar dins d’oli d’oliva verge
extra i tindreu un oli aromatitzat amb tòfona, ideal per a amanides o per
acompanyar plats.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada