ARRÒS AMB SÍPIA I CIGRONS
ARRÒS AMB SÍPIA I CIGRONS
Potser semblarà estrany, però l’arròs i els cigrons combinen
molt bé, com ja vàrem poder tastar amb l’arròs al forn.
INGREDIENTS:
- 400 gr. d’arròs
- 300 gr. de cigrons cuits
- 1 sípia gran neta
- 1 ceba de figueres
- 1 pebrot verd italià
- ½ pebrot vermell
- 1 tomàquet madur
- 1 cullerada de polpa de nyora
- 1,250 l. de fumet
- Oli, sal i pebre
ELABORACIÓ:
Talleu la sípia a daus petit i fregiu-la uns dos o tres
minuts amb un bon raig d’oli, i reserveu-la. Fregiu la ceba tallada petita, a
foc suau, a la mateixa paella, fins que sigui transparent. Afegiu-hi els
pebrots tallat petits i quan veieu que ja estan cuits, incorporeu-hi el
tomàquet ratllat i la polpa de nyora.
Quan el tomàquet estigui cuit torneu a incorporar la
sípia i l’arròs. Marqueu-ho una mica, afegiu-hi els cigrons i el fumet calent i
coeu-ho tot plegat uns 20 minuts. Deixeu-ho reposar uns 5 minuts. Empolsineu una
mica de julivert picat al damunt, i ja es pot menjar.
RECOMANCIONS:
El temps de cocció depèn del tipus d’arròs. Jo recomano l’arròs bomba. Sempre aguanta
millor.
El temps de repòs és important. Guanyareu en sabor i acabarà
la cocció.
Sempre podeu incorporar algun producte més com cloïsses o
musclos, segons el vostre gust, però només amb sípia està molt bo.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada