ARRÒS AMB SÍPIA I CIGRONS


 

ARRÒS AMB SÍPIA I CIGRONS




Potser semblarà estrany, però l’arròs i els cigrons combinen molt bé, com ja vàrem poder tastar amb l’arròs al forn.

 
INGREDIENTS:

  •   400 gr. d’arròs
  •   300 gr. de cigrons cuits
  •   1 sípia gran neta
  •   1 ceba de figueres
  •   1 pebrot verd italià
  •   ½ pebrot vermell
  •   1 tomàquet madur
  •   1 cullerada de polpa de nyora
  •   1,250 l. de fumet
  •   Oli, sal i pebre

 

ELABORACIÓ:

Talleu la sípia a daus petit i fregiu-la uns dos o tres minuts amb un bon raig d’oli, i reserveu-la. Fregiu la ceba tallada petita, a foc suau, a la mateixa paella, fins que sigui transparent. Afegiu-hi els pebrots tallat petits i quan veieu que ja estan cuits, incorporeu-hi el tomàquet ratllat i la polpa de nyora.

Quan el tomàquet estigui cuit torneu a incorporar la sípia i l’arròs. Marqueu-ho una mica, afegiu-hi els cigrons i el fumet calent i coeu-ho tot plegat uns 20 minuts. Deixeu-ho reposar uns 5 minuts. Empolsineu una mica de julivert picat al damunt, i ja es pot menjar.

 

RECOMANCIONS:

El temps de cocció depèn del tipus d’arròs.  Jo recomano l’arròs bomba. Sempre aguanta millor.

El temps de repòs és important. Guanyareu en sabor i acabarà la cocció.

Sempre podeu incorporar algun producte més com cloïsses o musclos, segons el vostre gust, però només amb sípia està molt bo. 

Comentaris

Les més populars