ESCUDELLA INTERNACIONAL
ESCUDELLA INTERNACIONAL
Una
interessant idea, apareguda a la revista Cuina, contundent i ideal per dies de
fred.
INGREDIENTS:
- 1.5 l. de brou d’escudella
- 250 gr. de tortel·linis frescos de bolets i gorgonzola
- 1 pastanaga gran
- 1 gra d’all
- 150 gr. d’espinacs frescos
- 100 gr. de col arrissada o kale
- 100 gr. de cigrons cuits
- 2 peus de porc partits per la meitat i cuits
- Parmesà ratllat o en escates
- Oli, sal i pebre
ELABORACIO:
Primer
cal preparar el peus de porc.
Encara
que siguin cuits, cal escalfar-los en un microones o posant-los amb una mica
d’aigua a bullir, per poder desossar-los.
Un
cop desossats i amb l’ajut de paper film, formeu una barra rodona ben
compactada i guardeu-la a la nevera fins que quedi dura. Després talleu-la a rodelles primes i
reserveu-les.
Poseu
un raig d’oli en una olla i l’all laminat.
Quan comenci a agafar color daurat afegiu el brou, la pastanaga tallada
a rodelles i els cigrons. Coeu-ho tot plegat uns 10 minuts.
Incorporeu-hi
els tortel·linis i després els espinacs, la col tallada a juliana i per acabar,
les rodelles de carn de peus de porc. Coeu-ho
tot plegat uns 5 minuts.
Rectifiqueu
de sal i pebre i, en el moment de servir, empolsineu al damunt de cada plat el
formatge ratllat o en escates, i a gaudir d’aquest plat.
RECOMANACIONS:
Com
més bo sigui el brou d’escudella molt millor ens quedarà el plat.
Els
tortel·linis poden ser del farcit que més us agradi i, si no son frescos, calculeu
que el seu temps de cocció és més llarg, i potser caldria afegir-los a l’olla
als cinc minuts de tirar-hi la pastanaga.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada