ESCUDELLA INTERNACIONAL


ESCUDELLA INTERNACIONAL


Una interessant idea, apareguda a la revista Cuina, contundent i ideal per dies de fred.

INGREDIENTS:

  •   1.5 l. de brou d’escudella
  •   250 gr. de tortel·linis frescos de bolets i gorgonzola
  •   1 pastanaga gran
  •   1 gra d’all
  •   150 gr. d’espinacs frescos
  •   100 gr. de col arrissada o  kale
  •   100 gr. de cigrons cuits
  •   2 peus de porc partits per la meitat i cuits
  •   Parmesà ratllat o en escates
  •   Oli, sal i pebre

ELABORACIO:

Primer cal preparar el peus de porc.
Encara que siguin cuits, cal escalfar-los en un microones o posant-los amb una mica d’aigua a bullir, per poder desossar-los.
Un cop desossats i amb l’ajut de paper film, formeu una barra rodona ben compactada i guardeu-la a la nevera fins que quedi dura.  Després talleu-la a rodelles primes i reserveu-les.
Poseu un raig d’oli en una olla i l’all laminat.  Quan comenci a agafar color daurat afegiu el brou, la pastanaga tallada a rodelles i els cigrons. Coeu-ho tot plegat uns 10 minuts.
Incorporeu-hi els tortel·linis i després els espinacs, la col tallada a juliana i per acabar, les rodelles de carn de peus de porc.  Coeu-ho tot plegat uns 5 minuts.
Rectifiqueu de sal i pebre i, en el moment de servir, empolsineu al damunt de cada plat el formatge ratllat o en escates, i a gaudir d’aquest plat.

RECOMANACIONS:

Com més bo sigui el brou d’escudella molt millor ens quedarà el plat.
Els tortel·linis poden ser del farcit que més us agradi i, si no son frescos, calculeu que el seu temps de cocció és més llarg, i potser caldria afegir-los a l’olla als cinc minuts de tirar-hi la pastanaga.

Comentaris

Les més populars