CREMA FREDA DE PÈSOLS


CREMA FREDA DE PÈSOLS

 

La primavera és un temps en que podem començar a gaudir de les meravelles de l’hort, i sens dubte, el pèsol n’és una.

INGREDIENTS:


ü  1 ceba
ü  1 porro
ü  600 gr. de pèsols
ü  1 litre d’aigua
ü  100 cc de crema de llet
ü  Sal i pebre
ü  1 cullerada de mantega

ELABORACIÓ:


Poseu la mantega dins d’un pot.  Quan estigui desfeta hi incorporeu la ceba i el porro tallats petits i coeu-ho a foc lent fins que estiguin transparents.  Poseu-hi l’aigua i els pèsols i coeu-ho tot plegat uns 10 minuts.  Retireu-ho del foc, i tritureu-ho amb una batedora elèctrica i passeu-ho per un colador xinès.  Rectifiqueu de sal i pebre i deixeu-ho refredar, primer a temperatura ambient, i quan estigui fred, a la nevera.  En el moment de servir-la, afegiu-hi la crema de llet i remeneu fins que estigui ben diluïda.  I ja es pot menjar.

RECOMANACIONS:


Podeu acompanyar i decorar aquest plat amb xips de porro.  Per fer-los, talleu tires llargues i el més primes possibles de porro, i fregiu-les amb oli força calent durant uns segons.  Traieu-los del foc, poseu-los damunt de paper absorbent de cuina i deixeu-los refredar.


Comentaris

Les més populars