CREMA FREDA DE PÈSOLS
CREMA FREDA DE PÈSOLS
La
primavera és un temps en que podem començar a gaudir de les meravelles de
l’hort, i sens dubte, el pèsol n’és una.
INGREDIENTS:
ü 1
ceba
ü 1
porro
ü 600
gr. de pèsols
ü 1 litre
d’aigua
ü 100
cc de crema de llet
ü Sal
i pebre
ü 1
cullerada de mantega
ELABORACIÓ:
Poseu
la mantega dins d’un pot. Quan estigui
desfeta hi incorporeu la ceba i el porro tallats petits i coeu-ho a foc lent
fins que estiguin transparents. Poseu-hi
l’aigua i els pèsols i coeu-ho tot plegat uns 10 minuts. Retireu-ho del foc, i tritureu-ho amb una
batedora elèctrica i passeu-ho per un colador xinès. Rectifiqueu de sal i pebre i deixeu-ho
refredar, primer a temperatura ambient, i quan estigui fred, a la nevera. En el moment de servir-la, afegiu-hi la crema
de llet i remeneu fins que estigui ben diluïda.
I ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Podeu
acompanyar i decorar aquest plat amb xips de porro. Per fer-los, talleu tires llargues i el més
primes possibles de porro, i fregiu-les amb oli força calent durant uns
segons. Traieu-los del foc, poseu-los
damunt de paper absorbent de cuina i deixeu-los refredar.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada