LLENGÜES DE GAT


LLENGÜES DE GAT



Avui portem un dolç-galeta, molt lligat a la celebració de sant Josep, doncs és ideal per acompanyar la crema catalana, però també és ideal per acompanyar la copeta de cava o altres moments d’aquestes festes.

INGREDIENTS:

ü  125 gr. de mantega
ü  125 gr. de sucre llustre
ü  1 clara d’ou
ü  1 cullerada de llet
ü  una copeta de cointreau
ü  190gr. de farina

ELABORACIÓ:

Poseu la mantega a punt de pomada, això vol dir que estigui tova però no liquida. Poseu-la en un bol amb la clara d’ou, la llet, el sucre i el Cointreau i amb l’ajuda  d’unes barnilles remeneu fins a tenir una pasta homogènia. Després incorporeu la farina i torneu a remenar fins a tenir-ho tot ben barrejat.
Amb l’ajut d’una mànega pastissera, feu tires llargues d’uns dos dits d’ample, damunt d’una plata que pugui anar al forn. I poseu-les al forn preescalfat a 160 º fins que els costats comencin a agafar color daurat (de 7 a 10 minuts).
Deixeu-les refredar i ja es poden menjar.

RECOMANCIONS

És ideal mullar les puntes amb una mica de cobertura de xocolata  liquida i després posar-les damunt d’una fulla de paper de forn fins que es refredin. Tindreu una llaminadura deliciosa. 

Comentaris

Les més populars