LLENGÜES DE GAT
LLENGÜES DE GAT
Avui
portem un dolç-galeta, molt lligat a la celebració de sant Josep, doncs és
ideal per acompanyar la crema catalana, però també és ideal per acompanyar la
copeta de cava o altres moments d’aquestes festes.
INGREDIENTS:
ü 125
gr. de mantega
ü 125
gr. de sucre llustre
ü 1
clara d’ou
ü 1
cullerada de llet
ü una
copeta de cointreau
ü 190gr.
de farina
ELABORACIÓ:
Poseu
la mantega a punt de pomada, això vol dir que estigui tova però no liquida.
Poseu-la en un bol amb la clara d’ou, la llet, el sucre i el Cointreau i amb
l’ajuda d’unes barnilles remeneu fins a
tenir una pasta homogènia. Després incorporeu la farina i torneu a remenar fins
a tenir-ho tot ben barrejat.
Amb
l’ajut d’una mànega pastissera, feu tires llargues d’uns dos dits d’ample, damunt
d’una plata que pugui anar al forn. I poseu-les al forn preescalfat a 160 º
fins que els costats comencin a agafar color daurat (de 7 a 10 minuts).
Deixeu-les
refredar i ja es poden menjar.
RECOMANCIONS
És
ideal mullar les puntes amb una mica de cobertura de xocolata liquida i després posar-les damunt d’una
fulla de paper de forn fins que es refredin. Tindreu una llaminadura
deliciosa.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada