CARAGOLS AMB SAMFAINA
CARAGOLS AMB SAMFAINA
Els caragols, malgrat ser un menjar molt popular a terres com Lleida o França són un aliment que o t’agrada o no, t’agrada. Jo en soc un amant i us recomano que tasteu aquesta forma de fer-los, val la pena.INGREDIENTS:
- Caragols
- Fulles
de llorer
- Farigola
- sal
Per a la samfaina
- Un
Pebrot Vermell
- Un
pebrot verd
- Un
carabassó mitjà
- Una
albergínia mitjana
- 1
ceba de figueres mitjana
- 1
tomàquet madur
- Orenga
Oli, sal i pebre negre i vermell
ELABORACIÓ:
Abans
de res coeu els caragols: Ompliu una olla amb aigua freda, poseu-hi un parell
de cullerades de sal, dues fulles de llorer, una branqueta de farigola i els
caragols, comenceu la cocció a foc suau per a “enganyar” els
caragols. Un cop hagin sortit de la closca apugeu el foc i coeu-los
durant 20 minuts. Després escorreu-los i guardeu una mica de l'aigua de la
cocció. Mentre es fan els caragols podeu fer la samfaina: En una paella amb un
bon raig d’oli, poseu-hi la ceba tallada a juliana i els pebrots tallats a
daus, i coeu-ho a foc lent i tapat. Quan veieu que està pràcticament
cuit incorporeu-hi el carabassó i l’albergínia també tallats a daus. Remeneu-ho
i coeu-ho tot plegat fins que veieu que està tot pràcticament
cuit. Per acabar, afegiu-hi el tomàquet, pelat, sense llavors i tallat
a daus petits, i continueu la cocció fins que estigui tot
cuit. Rectifiqueu de sucre sal i pebre, afegiu-hi l’orenga i el
pebre vermell i reserveu-ho. Poseu la quantitat de caragols i de samfaina que
us calgui, segons el nombre de comensals que sigueu, incorporeu una mica
d’aigua de la cocció dels caragols i deixeu que faci xup-xup uns 10 minuts i ja
es pot servir.
RECOMANACIONS:
Podeu
enriquir el plat de diferents formes, per exemple afegint-hi uns daus de pernil
o bacó en la cocció, o algun bitxo, per donar el toc de picant.
Si
us sobra samfaina sempre la podeu congelar i fer-la servir per a altres plats.
Si
feu cassoles de caragols és més pràctic fer servir caragols de la varietat
“regina ratllada”, “bover” o una altra de closca dura, ja que si es trenquen
les closques són desagradables de menjar.
Si
no trobeu caragols frescos, també podeu recórrer als congelats, estan precuits
i la cocció és molt més ràpida, en aquest cas seguiu les instruccions de
l'envàs.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada