PINXO DE PEBROT DEL PIQUILLO, BACALLÀ I MUSELINA D’ALL
PINXO DE PEBROT DEL PIQUILLO, BACALLÀ I MUSELINA D’ALL
Un pinxo digne
de la millor barra del País Basc i adient per temps d’estiu
INGREDIENTS:
- Pa
de baguette
- Pebrots
del piquillo
- Morro
de bacallà
Per a la muselina d’all:
- Oli
de gira-sol
- Tres
grans d’all
- 1
ou
Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Primer caldrà
fer la muselina d’all.
Escaliveu els alls, (ho podeu fer al forn o fent
servir el microones). Un cop estiguin
escalivats, peleu-los i feu una maionesa fent servir aquests alls, l’ou, la
sal, l’oli i ajudant-vos d’una batedora mecànica. Un cop feta, reserveu-la.
Prepareu el bacallà: Talleu el morro de bacallà a
talls que puguin anar damunt de les llesques de pa. Enfarineu-los una mica i
fregiu-los en una paella amb un bon raig d’oli, vigilant que no quedin massa
cuits. Traieu-los de l’oli i poseu-los
damunt de paper absorbent, per treure l’excés d’oli.
Ara podeu muntant els “pinxos”: Poseu a cada llesca
de pa un tall de pebrot, al damunt un tall de bacallà i finalment cobriu-ho amb
muselina d’all.
Per acabar caldrà gratinar-ho fins que la muselina agafi un color daurat/ torrat.
Punxar-ho amb un escuradents i servir-ho millor calent.
RECOMANACIONS:
Un toc català seria untar les llesques de pa amb
una mica de tomàquet.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada