PINXO DE PEBROT DEL PIQUILLO, BACALLÀ I MUSELINA D’ALL

 

PINXO DE PEBROT DEL PIQUILLO, BACALLÀ I MUSELINA D’ALL


Un pinxo digne de la millor barra del País Basc i adient per temps d’estiu

INGREDIENTS:

  •   Pa de baguette
  •   Pebrots del piquillo
  •   Morro de bacallà

Per a la muselina d’all:

  •   Oli de gira-sol
  •   Tres grans d’all
  •   1 ou

  •   
    Sal i pebre

ELABORACIÓ:

Primer caldrà fer la muselina d’all.

Escaliveu els alls, (ho podeu fer al forn o fent servir el microones).  Un cop estiguin escalivats, peleu-los i feu una maionesa fent servir aquests alls, l’ou, la sal, l’oli i ajudant-vos d’una batedora mecànica.  Un cop feta, reserveu-la.

Prepareu el bacallà: Talleu el morro de bacallà a talls que puguin anar damunt de les llesques de pa. Enfarineu-los una mica i fregiu-los en una paella amb un bon raig d’oli, vigilant que no quedin massa cuits.  Traieu-los de l’oli i poseu-los damunt de paper absorbent, per treure l’excés d’oli.

Ara podeu muntant els “pinxos”: Poseu a cada llesca de pa un tall de pebrot, al damunt un tall de bacallà i finalment cobriu-ho amb muselina d’all.

Per acabar caldrà gratinar-ho fins que la  muselina agafi un color daurat/ torrat. Punxar-ho amb un escuradents i servir-ho millor calent.

RECOMANACIONS:

Un toc català seria untar les llesques de pa amb una mica de tomàquet.

Comentaris

Les més populars