CALDERETA DE LLAGOSTA


CALDERETA DE LLAGOSTA



Sens dubte és un plat emblemàtic de la cuina mediterrània.  Com tots aquests plat clàssics, tenen moltes receptes.  Avui us en porto una que sens dubte ens farà extreure tots el sabors a mar que té aquest plat.

INGREDIENTS:

ü  4 Llagostes de ½ kg.
ü  1 kg. de peix de roca per fumet
ü  1 nyora
ü  1 pebrot vermell
ü  1 pebrot verd
ü  3 cebes tendres
ü  1 porro
ü  3 tomàquets madurs
ü  3 grans d’all
ü  1 copa de rom daurat o conyac

per la picada:

ü  fetge de rap o peix de roca
ü  12 ametlles torrades
ü  1 gra d’all
ü  julivert picat
ü  ½ copa de rom daurat o conyac



ELABORACIÓ:

Abans de res poseu els peixos de roca dins d’un olla, amb un litre d’aigua i ho bulliu durant uns 15 minuts, ho coleu i ho reserveu.
Després separeu el cap de las llagostes i talleu les cues en medallons. Fregiu lleugerament els medallons de cua en una cassola amb oli ben calent, després els reserveu.
A la mateixa cassola, poseu els caps de llagosta i sofregiu-los uns minuts, després incorporeu la resta dels ingredients, els pebrots, les cebes, els porros, la nyora, els alls i el tomàquet, tot tallat petit.
Ho fregiu una estona, ho salpebreu i després hi incorporeu el brou de peix i ho feu bullir tot plegat uns 15 o 20 min.
Un cop cuit ho tritureu amb una batedora i ho passeu per un colador xinès i ho reserveu.
Per acabar el plat poseu els talls de cua en una cassola, i els flamegeu amb mitja copa de rom i després incorporeu la crema que tenim reservada i ho coeu tot plegat uns 15 a 20 minuts.
Mentre es cou, farem la picada. En un morter poseu el fetge de rap, una mica cuit, amb les ametlles, l’all, el julivert i mitja copa de rom, i ho piqueu fins que estigui tot lligat. Quan faltin uns cinc minuts per retirar la cassola del foc hi afegiu la picada hi ho coueu tot plegat.
Ja es port menjar i és millor calent.

RECOMANCIONS:

La forma correcta de servir una caldereta és posar al fons del plat llesques molt fines de pa torrat sucades amb all, i escaldar al damunt la crema i els talls de llagosta.
Si us agrada més clara o més espessa es pot ajustar amb la quantitat de brou de peix que afegiu.

Comentaris

Les més populars