PILOTILLES DE BACALLÀ
PILOTILLES DE BACALLÀ
No podem passar la quaresma sense fer cap
recepta amb bacallà.
INGREDIENTS:
Per a les pilotilles
ü 200 gr. de bacallà, dessalat i net d’espines
ü un ou
ü un gra d’all picat mol petit
ü una cullerada de julivert picat molt fi
ü 2 cullerades de pa ratllat
ü un raig petit de llet
ü Oli, sal i pebre blanc
Per a la salsa
- 1 ceba
- 1 tomàquet
- 2 grans d’all
- Oli
- 1 Pebrot vermell escalivat
- Ametlles, avellanes, cobertura de xocolata
- Oli, sal i pebre
ELABORACIÓ:
En primer lloc feu les pilotilles. Piqueu el bacallà
mirant que tingui la menys quantitat d’aigua possible. Poseu-lo en un bol i
afegiu-hi l’ou, l’all i el julivert picats molt petits, el raig de llet, el pa
ratllat, la sal i el pebre. Remeneu fins fer una pasta homogènia i formeu les
pilotilles, passant-les per una mica de farina. Fregiu-les fins que estiguin cuites, uns 5 minuts, i les reserveu-les.
Per a fer la salsa, talleu la ceba i l’all petit,
fregiu-ho a foc suau i tapat, fins que estigui transparent. Afegiu-hi el tomàquet pelat, sense grana i
també tallat petit, i coeu-ho tot plegat uns minuts. Per acabar, poseu-hi tires de pebrot
escalivat. Incorporeu-hi una picada feta amb les ametlles, les avellanes i la
cobertura de xocolata. Poseu-hi les
pilotilles i deixeu que es cogui tot plegat uns minuts per emulsionar els
sabors i ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Podeu millorar el plat si al final incorporeu unes
cloïsses i fins i tot unes gambetes pelades.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada