ESPAGUETIS “NERO DI SEPIA” AMB CLOÏSSES
ESPAGUETIS “NERO DI SEPIA” AMB CLOÏSSES
Els
espaguetis de color negre es fan afegint a la massa, tinta de sèpia o de
calamar. Això, a més de donar-los un
color negre, els dóna un lleuger sabor a mar ideal per a combinar amb salses a
base de marisc.
INGREDIENTS:
ü 400
gr. d’espaguetis negres
ü 200
gr. de cloïsses
ü 400
cc de nata líquida
ü 1
copa gran de vi blanc
ü 1
ceba mitjana
ü Sal,
pebre blanc mòlt i julivert picat
ELABORACIÓ:
Bulliu
els espaguetis amb força aigua i sal fins que estiguin “al dente”. Escorreu-los i reserveu-los. Poseu les cloïsses en un recipient cobertes
amb aigua i sal durant un mínim de mitja hora per tal quedin netes de
sorra. Després renteu-les amb aigua i
reserveu-les.
Per a
fer la salsa, fregiu en una cassola amb un raig d’oli, la ceba tallada al més
petit possible, tapada i a foc lent, fins que estigui transparent. Incorporeu-hi llavors el vi blanc i deixeu
reduir durant un minut i seguidament hi afegiu la nata líquida. Coeu-ho tot plegat durant un parell de minuts
i afegiu-hi les cloïsses. Quan estiguin
obertes, rectifiqueu de sal i pebre i afegiu-hi els espaguetis. Escalfeu-ho tot plegat, empolsineu-ho amb
julivert picat petit i ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
A més
a més de cloïsses, hi podríeu afegir també algun musclo.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada