ESPAGUETIS “NERO DI SEPIA” AMB CLOÏSSES


ESPAGUETIS “NERO DI SEPIA” AMB CLOÏSSES


Els espaguetis de color negre es fan afegint a la massa, tinta de sèpia o de calamar.  Això, a més de donar-los un color negre, els dóna un lleuger sabor a mar ideal per a combinar amb salses a base de marisc.

INGREDIENTS:

ü  400 gr. d’espaguetis negres
ü  200 gr. de cloïsses
ü  400 cc de nata líquida
ü  1 copa gran de vi blanc
ü  1 ceba mitjana
ü  Sal, pebre blanc mòlt i julivert picat

ELABORACIÓ:

Bulliu els espaguetis amb força aigua i sal fins que estiguin “al dente”.  Escorreu-los i reserveu-los.   Poseu les cloïsses en un recipient cobertes amb aigua i sal durant un mínim de mitja hora per tal quedin netes de sorra.  Després renteu-les amb aigua i reserveu-les.
Per a fer la salsa, fregiu en una cassola amb un raig d’oli, la ceba tallada al més petit possible, tapada i a foc lent, fins que estigui transparent.  Incorporeu-hi llavors el vi blanc i deixeu reduir durant un minut i seguidament hi afegiu la nata líquida.  Coeu-ho tot plegat durant un parell de minuts i afegiu-hi les cloïsses.  Quan estiguin obertes, rectifiqueu de sal i pebre i afegiu-hi els espaguetis.  Escalfeu-ho tot plegat, empolsineu-ho amb julivert picat petit i ja es pot servir.

 RECOMANACIONS:

A més a més de cloïsses, hi podríeu afegir també algun musclo.

Comentaris

Les més populars