MOSAIC DE POMES I PANSES AMB SOPETA DE MADUIXES


MOSAIC DE POMES I PANSES AMB SOPETA DE MADUIXES



Deliciós púding que pot ser la delícia de molts berenars.

INGREDIENTS:

Per a la sopeta de maduixes:

ü  ½ kg. de maduixes
ü  50 gr. de sucre

Per al mosaic:

ü  1 kg. i ½ de pomes
ü  80 gr. de mantega
ü  150 gr. de sucre
ü  6 ous
ü  80 gr. de panses sense pinyol
ü  La ratlladura molt fina de la pell d’una llimona
ü  Un polsim de canyella en pols
ü  Caramel líquid

ELABORACIÓ:

Per a fer la sopeta, renteu i talleu les maduixes petites.  Poseu-les dins d’un cassó amb el sucre i escalfeu tot remenant fins fer que les maduixes treguin tot el seu suc.  Coleu-lo i reserveu-lo en fred.
Per al mosaic, escolliu un motlle tipus cake, suqueu-lo amb caramel líquid i reserveu-lo.  Peleu les pomes, traieu-els-hi el cor i talleu-les a llesques d’un cm. aproximadament de gruix.
En una cassola poseu a coure la mantega, el sucre, les pomes, el polsim de canyella i la ratlladura de llimona.  Coeu a foc lent durant uns 10 minuts fins que les pomes estiguin toves, però no desfetes i deixeu-ho refredar.
En un bol apart, bateu els ous com per a fer truita.  Afegiu-hi les panses i aboqueu-ho a dins de la cassola de les pomes fredes.  Barregeu-ho tot bé, i ompliu el motllo prèviament caramel·litzat.  Coeu-ho al forn al bany maria a 160º fins que estigui cuit, aproximadament uns 60 minuts.

Aquest postra es pot servir fred o tebi acabat de fer.  L’acompanyament pot ser la sopa de maduixa o bé una mica de nata muntada o simplement el mateix suc que fa el caramel líquid.

Comentaris

Les més populars