FAVES A LA CATALANA a l’estil d’en Miquel
FAVES A LA
CATALANA a l’estil d’en Miquel
El productes de temporada, són sens dubte els millors per
a consumir, i ara és el millor temps per a gaudir de les millors faves fetes a
casa nostre.
INGREDIENTS:
ü 800 gr. de faves desgranades
ü Botifarra negre
ü Botifarra blanca del perol
ü Xoriç
ü Cansalada
ü Un parell de cebes tendres
ü 5 o 6 alls tendres
ü Dues cullerades de polpa de tomàquet
ü ½ copa d’anís
ü Brou vegetal
ü 1 branqueta de farigola
ü 1 branqueta de romaní
ü 3 fulles de llorer
ü 5 o 6 fulles de menta
ü Oli d’oliva
ü Sal , pebre negre mòlt i pebre vermell dolç
ELABORACIÓ:
Talleu la cansalada i el xoriç a daus no gaire grans i les
botifarres a talls més grandets.
Poseu al foc una cassola de fang (també pot esser de
ferro colat), amb un bon raig d’oli. Incorporeu-hi
els embotits i quan estiguin dauradets retireu
els talls de botifarra i reserveu-los. Afegiu a la cassola, la ceba
tallada en juliana i els alls tendres també tallats petits. Quan estiguin cuits, afegiu-hi el tomàquet,
remeneu i deixeu que es cogui uns 3 o 4 minuts. Ara és el moment de tirar-hi
l’anís i deixar que es redueixi
l’alcohol. Per acabar incorporeu a la
cassola les faves, les herbes aromàtiques i les especies. Cobriu-ho tot amb el caldo vegetal i
deixeu-ho que es cogui fins que les faves estiguin toves, vigilant que no es
quedi sense caldo. Rectifiqueu de sal, torneu a incorporar a la cassola els
talls de botifarres que teniu reservats
i desprès de coure-ho tot plegat uns 2 o 3 minuts més ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Sens dubte aquesta es una interpretació molt lliure de
les faves a la catalana, doncs en la recepta tradicional, no es fa servir el
xoriç ni el tomàquet, però personalment trobo que guanya en sabor.
D’herbes aromàtiques, podeu fer servir les que tingueu a
mà, però no oblideu mai la menta.
El Brou vegetal en moltes receptes tradicionals és
simplement aigua, però vosaltres mateixos.
Vigileu que quedi una mica caldós i tingueu present que és
un plat que guanya d’un dia per l’altre.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada