FAVES A LA CATALANA a l’estil d’en Miquel


FAVES A LA CATALANA a l’estil d’en Miquel



El productes de temporada, són sens dubte els millors per a consumir, i ara és el millor temps per a gaudir de les millors faves fetes a casa nostre.

INGREDIENTS:

ü  800 gr. de faves desgranades
ü  Botifarra negre
ü  Botifarra blanca del perol
ü  Xoriç
ü  Cansalada
ü  Un parell de cebes tendres
ü  5 o 6 alls tendres
ü  Dues cullerades de polpa de tomàquet
ü  ½ copa d’anís
ü  Brou vegetal
ü  1 branqueta de farigola
ü  1 branqueta de romaní
ü  3 fulles de llorer
ü  5 o 6 fulles de menta
ü  Oli d’oliva
ü  Sal , pebre negre mòlt i pebre vermell dolç

ELABORACIÓ:  

Talleu la cansalada i el xoriç a daus no gaire grans i les botifarres a talls més grandets.
Poseu al foc una cassola de fang (també pot esser de ferro colat), amb un bon raig d’oli.  Incorporeu-hi els embotits i quan estiguin dauradets retireu  els talls de botifarra i reserveu-los. Afegiu a la cassola, la ceba tallada en juliana i els alls tendres també tallats petits.  Quan estiguin cuits, afegiu-hi el tomàquet, remeneu i deixeu que es cogui uns 3 o 4 minuts. Ara és el moment de tirar-hi l’anís i deixar que  es redueixi l’alcohol.  Per acabar incorporeu a la cassola les faves, les herbes aromàtiques i les especies.  Cobriu-ho tot amb el caldo vegetal i deixeu-ho que es cogui fins que les faves estiguin toves, vigilant que no es quedi sense caldo. Rectifiqueu de sal, torneu a incorporar a la cassola els talls de botifarres  que teniu reservats i desprès de coure-ho tot plegat uns 2 o 3 minuts més ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

Sens dubte aquesta es una interpretació molt lliure de les faves a la catalana, doncs en la recepta tradicional, no es fa servir el xoriç ni el tomàquet, però personalment trobo que guanya en sabor.
D’herbes aromàtiques, podeu fer servir les que tingueu a mà, però no oblideu mai la menta.
El Brou vegetal en moltes receptes tradicionals és simplement aigua, però vosaltres mateixos.
Vigileu que quedi una mica caldós i tingueu present que és un plat que guanya d’un dia per l’altre.


Comentaris

Les més populars