HUMMUS

 

HUMMUS


Aquesta delícia, tant de moda en els nostres dies, ve de l’antic Egipte. Ideal com a plat per a sopars informals o aperitius.

INGREDIENTS:

  •   1 kg de cigrons cuits
  •   1 cabeça d’alls
  •   El suc d’una llimona
  •   3 cullerades de Tahina (crema de sèsam torrat)
  •   Oli d’oliva
  •   Sal i Pebre vermell

ELABORACIÓ:

Aquesta delícia te una elaboració molt simple, es tracta de posar els cigrons, els alls i la tahina en un bol, amb un raig d’oli i el suc de llimona, i convertir-ho en crema. Podeu fer servir un braç elèctric, un passa-purés, un morter, una forquilla o  qualsevol altre sistema o estri que tingueu.  Aneu-hi incorporant l’oli poc a poc fins tenir una crema espessa. Rectifiqueu de sal i en el moment de servir-ho, empolsineu-ho amb una mica de pebre vermell. Es pot servir calent, tebi o fred. Sempre està molt bo.

RECOMANACIONS:

La tahina és molt fàcil de trobar a botigues de dietètica i fins i tot a les àrees comercials, a la secció dedicada a dietètica.

Podeu reservar uns quants cigrons sencers per decorar i acompanyar el plat.

Aprofiteu el moment de triturar-ho per incorporar-hi productes que siguin del vostre grat. Hi podeu barrejar alvocat, espinacs frescos, carbassa o remolatxa ja cuites.... sempre queda genial.

Acompanyeu-lo amb torradetes de pa, o palets de verdures com l’api o la pastanaga. 

 

Comentaris

Les més populars