HUMMUS
HUMMUS
Aquesta
delícia, tant de moda en els nostres dies, ve de l’antic Egipte. Ideal com a
plat per a sopars informals o aperitius.
INGREDIENTS:
- 1
kg de cigrons cuits
- 1
cabeça d’alls
- El
suc d’una llimona
- 3
cullerades de Tahina (crema de sèsam torrat)
- Oli
d’oliva
- Sal
i Pebre vermell
ELABORACIÓ:
Aquesta
delícia te una elaboració molt simple, es tracta de posar els cigrons, els alls
i la tahina en un bol, amb un raig d’oli i el suc de llimona, i convertir-ho en
crema. Podeu fer servir un braç elèctric, un passa-purés, un morter, una
forquilla o qualsevol altre sistema o
estri que tingueu. Aneu-hi incorporant l’oli
poc a poc fins tenir una crema espessa. Rectifiqueu de sal i en el moment de
servir-ho, empolsineu-ho amb una mica de pebre vermell. Es pot servir calent,
tebi o fred. Sempre està molt bo.
RECOMANACIONS:
La
tahina és molt fàcil de trobar a botigues de dietètica i fins i tot a les àrees
comercials, a la secció dedicada a dietètica.
Podeu
reservar uns quants cigrons sencers per decorar i acompanyar el plat.
Aprofiteu
el moment de triturar-ho per incorporar-hi productes que siguin del vostre grat.
Hi podeu barrejar alvocat, espinacs frescos, carbassa o remolatxa ja cuites....
sempre queda genial.
Acompanyeu-lo
amb torradetes de pa, o palets de verdures com l’api o la pastanaga.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada