TULIPES FARCIDES DE CREMA DE CAFÈ
TULIPES FARCIDES DE CREMA DE CAFÈ
Una delícia digna d’una festivitat
INGREDIENTS:
Per a les tulipes:
- 225 gr. de mantega
- 100 gr. de sucre llustre
- 1 ou
- 400 gr. de farina
Per la crema de cafè:
- 250 gr. de mantega
- 3 rovells d’ou
- 70 gr. de sucre llustre
- 2 cullerades de cafè soluble
ELABORACIÓ:
Per començar prepareu les tulipes. Bateu la mantega
amb el sucre fins que estigui cremós, afegiu-hi l’ou i quan estigui integrat a
la mantega amb sucre incorporeu-hi la farina prèviament tamisada. Amasseu-ho
fins que estigui tota la farina incorporada i tingueu una massa elàstica, i
formeu una bola. Emboliqueu la bola amb film i guardeu-la a la nevera unes dues hores.
Prepareu un motllo per a fer magdalenes, untant-lo
amb mantega. Estireu la massa amb l’ajut d’un corró, feu una planxa d’uns dos
mm de gruix. Amb l’ajut d’un tallador petit
rodo, aneu fent rodonetes de pasta.
Col·loqueu-ne una al fons de cada motlle i les altres al voltant
superposant-les una mica i deixant que sobresurtin una mica per fer l’efecte de pètals. Coeu-ho
a 180º uns 10 minuts i deixeu-ho refredar.
Per a fer la crema, bateu els rovells amb el sucre
fins que estigui cremós i així doblat, aproximadament, el seu volum. Afegiu-hi
la mantega i el cafè i continueu-ho batent fins que tingueu una crema
homogènia.
Poseu-la dins d’una mànega pastissera i aneu
omplint les tulipes.
RECOMANACIONS:
Si al fer la massa per les tulipes veieu que queda
massa tova i costa treballar-la amb el corró, afegiu-hi més farina.
Podeu acabar la tulipa decorant-la amb uns filets
de “sirope” de xocolata, empolsinant-les amb granet de xocolata i ratlladura de
pell de taronja.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada