ARRÒS DE MÚRGOLES I ÀNEC


ARRÒS DE MÚRGOLES I ÀNEC


Una delícia per el paladar, la  barreja d’aquets bolets de primavera i l’ànec.

INGREDIENTS:

  •   400 gr. d’arròs bomba
  •   6 aletes d’ànec confitades
  •   300  gr. de múrgoles
  •   Dues cebes de figueres mitjanes
  •   Una copa de vi ranci
  •   1,250 l. de brou d’au
  •   4 llesques de foie gras fresc de 1a
  •   Cibulet picat fi

 ELABORACIÓ:

Poseu en una cassola, les aletes d’ànec, coeu-les uns minuts i reserveu-les. Fregiu a foc lent i tapada, la ceba fins que estigui fosca, aprofitant el greix d’ànec que ha quedat. Esmicoleu la carn de dues de les aletes i deixeu les altres amb l’os. Un cop la ceba estigui fosca, afegiu-hi l’ànec, les múrgoles, coeu-ho tot plegat un parell de minuts i afegiu-hi el vi ranci. Un cop estigui reduït el vi, incorporeu-hi l’arròs, marqueu-lo una mica i afegiu-hi el brou, prèviament escalfat.  Rectifiqueu de sal, si cal i deixeu que es cogui uns 20 minuts. Deixeu que reposi fora del foc uns 10 minuts més.
Mentre reposa l’arròs, escalfeu una paella.  Salpebreu una mica les llesques de foie gras, marqueu-les ràpidament per les dues bandes i  poseu-les damunt l’arròs. Empolsineu-ho amb cibulet picat i serviu-ho.

RECOMANACIONS:

L’ànec confitat també poden esser cuixes.  En aquest cas esmicoleu-les totes.
Si teniu carcasses d’ànec, podeu aprofitar per rostir-les i fer el brou.  Sempre quedarà més gustós, però si no en teniu, feu un brou d’au i afegiu-hi una culleradeta de concentrat de carn, per potenciar el sabor.
Fora de temporada podeu fer servir múrgoles congelades o deshidratades


Comentaris

Les més populars