ARRÒS DE MÚRGOLES I ÀNEC
ARRÒS DE MÚRGOLES I ÀNEC
Una delícia per el paladar, la barreja d’aquets bolets de primavera i l’ànec.
INGREDIENTS:
- 400 gr. d’arròs bomba
- 6 aletes d’ànec confitades
- 300 gr. de múrgoles
- Dues cebes de figueres mitjanes
- Una copa de vi ranci
- 1,250 l. de brou d’au
- 4 llesques de foie gras fresc de 1a
- Cibulet picat fi
ELABORACIÓ:
Poseu en una cassola, les aletes d’ànec, coeu-les
uns minuts i reserveu-les. Fregiu a foc lent i tapada, la ceba fins que estigui
fosca, aprofitant el greix d’ànec que ha quedat. Esmicoleu la carn de dues de
les aletes i deixeu les altres amb l’os. Un cop la ceba estigui fosca,
afegiu-hi l’ànec, les múrgoles, coeu-ho tot plegat un parell de minuts i
afegiu-hi el vi ranci. Un cop estigui reduït el vi, incorporeu-hi l’arròs,
marqueu-lo una mica i afegiu-hi el brou, prèviament escalfat. Rectifiqueu de sal, si cal i deixeu que es
cogui uns 20 minuts. Deixeu que reposi fora del foc uns 10 minuts més.
Mentre reposa l’arròs, escalfeu una paella. Salpebreu una mica les llesques de foie gras,
marqueu-les ràpidament per les dues bandes i
poseu-les damunt l’arròs. Empolsineu-ho amb cibulet picat i serviu-ho.
RECOMANACIONS:
L’ànec confitat també poden esser cuixes. En aquest cas esmicoleu-les totes.
Si teniu carcasses d’ànec, podeu aprofitar per
rostir-les i fer el brou. Sempre quedarà
més gustós, però si no en teniu, feu un brou d’au i afegiu-hi una culleradeta
de concentrat de carn, per potenciar el sabor.
Fora de temporada podeu fer servir múrgoles
congelades o deshidratades
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada