CREMA DE BACALLÀ AMB CIGRONS
CREMA DE BACALLÀ AMB CIGRONS
La quaresma ens obliga a parlar del seu
màxim exponent culinari, el bacallà.
Una recepta, combinant sabors
tradicionals, però jugant amb les textures.
Bon profit.
INGREDIENTS:
- 400 gr. de cigrons cuits
- 300 gr. de bacallà dessalat i esqueixat
- 300 cc. de crema de llet
- 2 porcions de formatge
- ½ got d’oli d’oliva
- 1 ou dur
- Sal, pebre
- Mel
- Vinagre de Mòdena.
ELABORACIÓ:
Primer prepareu la crema de
cigrons. Poseu en un casso, els cigrons cuits, 200 cc. de crema de llet, les
dues porcions de formatge, escalfeu-ho tot plegat i tritureu-lo amb l’ajut
d’una batedora elèctrica, fins a obtenir una crema fina.
Rectifiqueu de sal i pebre i
reserveu-la calenta.
Per preparar la brandada de
bacallà, poseu el bacallà en un pot amb la resta de la crema de llet i escalfeu-lo
fins que la crema de llet comenci a fer
bombolles. Retireu el pot del foc i tritureu el bacallà, amb una batedora
elèctrica, aneu-hi afegint l’oli tebi
com si féssiu una maionesa i reserveu calent.
Peleu i talleu petit l’ou
dur i reserveu-lo.
Desfeu en un got 3
cullerades de mel amb una cullerada de vinagre balsàmic i reserveu-ho.
Per a servir el plat feu
servir copes o bols, poseu al fons la crema de cigrons, al damunt i sense
barrejar la brandada de bacallà, decoreu amb l’ou dur i per acabar poseu al
damunt una culleradeta del preparat amb mel i vinagre.
Serviu calent.
RECOMANACIONS:
En el fons estem jugant amb
sabors tradicionals (bacallà amb cigrons)
L’acabat del plat pot quedar
a la vostra imaginació, una culleradeta de romesco, unes panses, uns pinyonets
torrats, etc .
Ànims, val la pena.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada