CREMA DE BACALLÀ AMB CIGRONS

CREMA DE BACALLÀ AMB CIGRONS



La quaresma ens obliga a parlar del seu màxim exponent culinari, el bacallà.
Una recepta, combinant sabors tradicionals, però jugant amb les textures.
Bon profit.

INGREDIENTS:

  •         400 gr. de cigrons cuits
  •         300 gr. de bacallà dessalat i esqueixat
  •         300 cc. de crema de llet
  •         2 porcions de formatge
  •        ½ got d’oli d’oliva
  •        1 ou dur
  •        Sal, pebre
  •        Mel
  •        Vinagre de Mòdena.


ELABORACIÓ:

Primer prepareu la crema de cigrons. Poseu en un casso, els cigrons cuits, 200 cc. de crema de llet, les dues porcions de formatge, escalfeu-ho tot plegat i tritureu-lo amb l’ajut d’una batedora elèctrica, fins a obtenir una crema fina.
Rectifiqueu de sal i pebre i reserveu-la calenta.
Per preparar la brandada de bacallà, poseu el bacallà en un pot amb la resta de la crema de llet i escalfeu-lo fins que la crema de llet comenci a  fer bombolles. Retireu el pot del foc i tritureu el bacallà, amb una batedora elèctrica,  aneu-hi afegint l’oli tebi com si féssiu una maionesa i reserveu calent.
Peleu i talleu petit l’ou dur i reserveu-lo.
Desfeu en un got 3 cullerades de mel amb una cullerada de vinagre balsàmic i reserveu-ho.
Per a servir el plat feu servir copes o bols, poseu al fons la crema de cigrons, al damunt i sense barrejar la brandada de bacallà, decoreu amb l’ou dur i per acabar poseu al damunt una culleradeta del preparat amb mel i vinagre.
Serviu calent.

RECOMANACIONS:

En el fons estem jugant amb sabors tradicionals (bacallà amb cigrons)
L’acabat del plat pot quedar a la vostra imaginació, una culleradeta de romesco, unes panses, uns pinyonets torrats, etc .
Ànims, val la pena.
 



Comentaris

Les més populars