ESTOFAT DE CARXOFES I SÍPIA

 

ESTOFAT DE CARXOFES I SÍPIA

 

Aprofitem el temps de carxofes per gaudir de les meravelloses combinacions que ens ofereix aquesta verdura.

 

INGREDIENTS:

  •   2 sípies mitjanes netes
  •   3 carxofes
  •   1 ceba mitjana
  •   2 grans d’all
  •   Un got de vi blanc
  •   Oli, sal i pebre negre i vermell

 

ELABORACIÓ:

Talleu la ceba petita, coeu-la amb una mica d’oli a foc lent i tapada fins que estigui blanca, incorporeu-hi  l’all, també tallat molt petit i continueu la cocció fins que la ceba agafi color daurat. Afegiu a la cassola els cors de carxofa tallats en 6 o 8 talls, i continueu la cocció fins que veieu que estan tendres. Aboqueu-hi el vi i aneu coent-ho tot plegat  fins que es redueixi i perdi l’olor d’alcohol. Incorporeu la sípia talla a daus mitjans, a la cassola, salpebreu i remeneu-ho per integrar els sabors, tapeu la cassola i traieu-la del foc, deixeu-ho reposar un 8 o 10 minuts perquè la sípia es cogui amb el calor residual i ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

Podeu fer aquest plat també amb calamars i si us animeu proveu-ho amb gambes,

 

Comentaris

Les més populars