ESTOFAT DE CARXOFES I SÍPIA
ESTOFAT DE CARXOFES I SÍPIA
Aprofitem el
temps de carxofes per gaudir de les meravelloses combinacions que ens ofereix
aquesta verdura.
INGREDIENTS:
- 2
sípies mitjanes netes
- 3
carxofes
- 1
ceba mitjana
- 2
grans d’all
- Un
got de vi blanc
- Oli,
sal i pebre negre i vermell
ELABORACIÓ:
Talleu
la ceba petita, coeu-la amb una mica d’oli a foc lent i tapada fins que estigui
blanca, incorporeu-hi l’all, també
tallat molt petit i continueu la cocció fins que la ceba agafi color daurat. Afegiu
a la cassola els cors de carxofa tallats en 6 o 8 talls, i continueu la cocció
fins que veieu que estan tendres. Aboqueu-hi el vi i aneu coent-ho tot
plegat fins que es redueixi i perdi
l’olor d’alcohol. Incorporeu la sípia talla a daus mitjans, a la cassola,
salpebreu i remeneu-ho per integrar els sabors, tapeu la cassola i traieu-la
del foc, deixeu-ho reposar un 8 o 10 minuts perquè la sípia es cogui amb el
calor residual i ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Podeu
fer aquest plat també amb calamars i si us animeu proveu-ho amb gambes,
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada