MELMELADA DE CASTANYES
MELMELADA DE CASTANYES
És
obligat per aquestes dates parlar de castanyes. Avui presentem un sistema de conservació de les
castanyes que a més ens pot acompanyar esmorzars i berenars amb el sabor
característic d’aquest fruit d’hivern.
INGREDIENTS:
ü Castanyes
ü Aigua
ü Sucre
ü Vainilla
ELABORACIÓ:
Per començar pelarem la part fosca de les castanyes i després per treure
la segona pela, les posarem en una cassola cobertes amb aigua freda,
l’escalfarem a foc mitjà i quan comenci a bullir, abaixarem el foc i ho farem
bullir lentament 15 minuts. Després ho retirarem del foc i pelarem les
castanyes.
Un cop netes les tornarem a posar a bullir amb aigua calenta 20 minuts. Un cop cuites les colarem, les
passarem per un passapurés i ho reservarem.
El un altre cassó hi posarem el mateix pes de sucre que el que pesin les
castanyes netes i bullides, un branca de vainilla i ¼ de l d’aigua per Kg. de castanyes. Ho
courem fins que comenci a estar un mica espès (punt de fil) després afegirem el
puré de castanyes tot remenant per barrejar-ho i ho courem 30 minuts, remenant
sovint perquè no s’enganxi a la cassola.
Un cop fred ja es pot posar en pots i, si volem, podem esterilitzar-los
per allargar la seva conservació.
Per treure la segona pela de la castanya és millor que les treieu de
dins l’aigua a mesura que les aneu pelant, dons si s’eixuguen costa molt treure
la pell.
Si abans de fer el puré amb les castanyes cuites, retirem unes poques i
les piquem a trossets i les afegim al almívar, després trobarem més la textura
de les castanyes.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada