MELMELADA DE CASTANYES


MELMELADA DE CASTANYES

  
És obligat per aquestes dates parlar de castanyes. Avui  presentem un sistema de conservació de les castanyes que a més ens pot acompanyar esmorzars i berenars amb el sabor característic d’aquest fruit d’hivern.

INGREDIENTS:


ü  Castanyes
ü  Aigua
ü  Sucre
ü  Vainilla

 ELABORACIÓ:


Per començar pelarem la part fosca de les castanyes i després per treure la segona pela, les posarem en una cassola cobertes amb aigua freda, l’escalfarem a foc mitjà i quan comenci a bullir, abaixarem el foc i ho farem bullir lentament 15 minuts. Després ho retirarem del foc i pelarem les castanyes.
Un cop netes les tornarem a posar a bullir amb aigua calenta  20 minuts. Un cop cuites les colarem, les passarem per un passapurés i ho reservarem.
El un altre cassó hi posarem el mateix pes de sucre que el que pesin les castanyes netes i bullides, un branca de vainilla  i ¼ de l d’aigua per Kg. de castanyes. Ho courem fins que comenci a estar un mica espès (punt de fil) després afegirem el puré de castanyes tot remenant per barrejar-ho i ho courem 30 minuts, remenant sovint perquè no s’enganxi a la cassola.
Un cop fred ja es pot posar en pots i, si volem, podem esterilitzar-los per allargar la seva conservació.

Per treure la segona pela de la castanya és millor que les treieu de dins l’aigua a mesura que les aneu pelant, dons si s’eixuguen costa molt treure la pell.
Si abans de fer el puré amb les castanyes cuites, retirem unes poques i les piquem a trossets i les afegim al almívar, després trobarem més la textura de les castanyes.        



Comentaris

Les més populars