“TORRIJAS”
“TORRIJAS”
Sens
dubte, després dels bunyols, les “torrijas” són la llaminadura més popular de
la quaresma. Una cuina d’altres temps que val la pena recordar i recuperar.
INGREDIENTS:
ü
Pa dur o com a mínim de dos o tres dies.
ü
Llet
ü
Ous
ü
Sucre
ü
Mel
ü
Canyella en pols
ü
Oli
ELABORACIÓ:
Llesqueu el pa a un dit de gruix aproximadament amb cura de no trencar-lo.
Poseu a escalfar una paella amb força oli. Prepareu un plat fondo amb
llet i un altre amb un parell d’ous batuts i poseu-los prop de la paella.
Suqueu les llesques de pa primer amb la llet, l’estona necessària perquè
tornin a estar toves però no es desfacin, després mulleu-les amb l’ou batut i
poseu-les a coure dins de l’oli calent fins que tinguin un color daurat.
Traieu-les de la paella i poseu-les damunt d’un plat amb paper absorbent
per treure’ls-hi l’excés d’oli i mentre encara són calentes tireu-hi al damunt
un bon raig de mel. Per acabar,
empolsineu-les amb una mica de canyella en pols.
Deixeu-les refredar, i a menjar.
RECOMANACIONS.
Les “Torrijas” tenen moltes variants com són substituir la llet per vi,
o bé, en el moment de treure-les dol foc, arrebossar-les amb una barreja de
sucre i canyella en pols com es fa amb el bunyols.
Però aquestes amb mel i llet són les que més m’agraden a mi.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada