“TORRIJAS”

“TORRIJAS”





Sens dubte, després dels bunyols, les “torrijas” són la llaminadura més popular de la quaresma. Una cuina d’altres temps que val la pena recordar i recuperar.

INGREDIENTS:

ü  Pa dur o com a mínim de dos o tres dies.
ü  Llet
ü  Ous
ü  Sucre
ü  Mel
ü  Canyella en pols
ü  Oli

ELABORACIÓ:

Llesqueu el pa a un dit de gruix aproximadament amb cura de no trencar-lo.
Poseu a escalfar una paella amb força oli. Prepareu un plat fondo amb llet i un altre amb un parell d’ous batuts i poseu-los prop de la paella.
Suqueu les llesques de pa primer amb la llet, l’estona necessària perquè tornin a estar toves però no es desfacin, després mulleu-les amb l’ou batut i poseu-les a coure dins de l’oli calent fins que tinguin un color daurat.
Traieu-les de la paella i poseu-les damunt d’un plat amb paper absorbent per treure’ls-hi l’excés d’oli i mentre encara són calentes tireu-hi al damunt un bon raig de mel.   Per acabar, empolsineu-les amb una mica de canyella en pols. 
Deixeu-les refredar, i a menjar.

RECOMANACIONS.

Les “Torrijas” tenen moltes variants com són substituir la llet per vi, o bé, en el moment de treure-les dol foc, arrebossar-les amb una barreja de sucre i canyella en pols com es fa amb el bunyols.
Però aquestes amb mel i llet són les que més m’agraden a mi.


Comentaris

Les més populars