CASSOLA DE XAI A L’ESTIL DE MUNTANYA.



 CASSOLA DE XAI A L’ESTIL DE MUNTANYA.




Avui portem una senzilla recepta que ens pot servir per aprofitar els talls de xai que no són apreciats per fer a la brasa com podrien ser les mitjanes i les costelles. 

 INGREDIENTS:


ü  1 kg. de talls de xai
ü  1 ceba
ü  ½ litre de vi negre
ü  farina
ü  2 cabeces d’alls
ü  ametlles i avellanes torrades
ü  julivert
ü  sal i pebre


En primer lloc, salpebrarem el xai i l’enfarinarem.  Després el fregirem amb oli d’oliva en una cassola.  Quan estigui ros el retirarem i en el mateix oli fregirem els alls, que, un cop cuits, també reservarem.  Després fregirem la ceba tallada molt petita.  Quan estigui transparent, hi incorporarem el vi i ho deixarem coure tot plegat fins que redueixi a la meitat i agafi consistència de xarop.  Hi afegirem el xai i ho cobrirem tot amb aigua.  Ho deixarem coure tot plegat una mitja hora aproximadament.  Quan faltin uns 10 minuts, hi tirarem una picada feta amb les ametlles, avellanes, julivert i els alls que havíem fregit al principi.  Un cop lligada tota la salsa bé, ja es pot menjar.

Comentaris

Les més populars