CASSOLA DE XAI A L’ESTIL DE MUNTANYA.
CASSOLA
DE XAI A L’ESTIL DE MUNTANYA.
Avui portem una senzilla recepta que ens
pot servir per aprofitar els talls de xai que no són apreciats per fer a la
brasa com podrien ser les mitjanes i les costelles.
INGREDIENTS:
ü 1
kg. de talls de xai
ü 1
ceba
ü ½
litre de vi negre
ü farina
ü 2
cabeces d’alls
ü ametlles
i avellanes torrades
ü julivert
ü sal
i pebre
En
primer lloc, salpebrarem el xai i l’enfarinarem. Després el fregirem amb oli d’oliva en una
cassola. Quan estigui ros el retirarem i
en el mateix oli fregirem els alls, que, un cop cuits, també reservarem. Després fregirem la ceba tallada molt
petita. Quan estigui transparent, hi
incorporarem el vi i ho deixarem coure tot plegat fins que redueixi a la meitat
i agafi consistència de xarop. Hi
afegirem el xai i ho cobrirem tot amb aigua.
Ho deixarem coure tot plegat una mitja hora aproximadament. Quan faltin uns 10 minuts, hi tirarem una
picada feta amb les ametlles, avellanes, julivert i els alls que havíem fregit
al principi. Un cop lligada tota la
salsa bé, ja es pot menjar.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada